Χωρίς ρεύμα αρκετές περιοχές της Επαρχίας Πάφου

Χωρίς ρεύμα αρκετές περιοχές της Επαρχίας Πάφου

Έντονα καιρικά φαινόμενα επικρατούν μέχρι αυτή την ώρα στην Επαρχία Πάφου.Σφοδροί άνεμοι και καταρρακτώδεις βροχές πλήττουν την Επαρχία από τις πρωινές ώρες, όπου αρκετές περιοχές έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρισμό.

 

Η Πυροσβεστική σε μία περίπτωση έσπευσε επί της οδού Ευαγόρα Παλληκαρίδη μετά από πληροφόρηση για αποκοπή ευκαλύπτου που έπεσε πάνω σε κατοικία. Από την πτώση του δέντρου προκλήθηκαν υλικές ζημιές σε δύο οχήματα που ήταν σταθμευμένα στην σκηνή.

Σε άλλη περίπτωση τόσο η Πυροσβεστική Υπηρεσία όσο και οι υπηρεσίες του Δήμου Πάφου μετέβησαν αργά το απόγευμα επί της οδού 1ης Απριλίου για τον καθαρισμό του οδικού δικτύου από την πτώση δένδρου.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία κλήθηκε και στην Κάτω Πάφο όταν σημειώθηκε αποκοπή φωτοβολταϊκών λόγω του αέρα με αποτέλεσμα να κρέμονται, στο τέταρτο Δημοτικό στην Κάτω Πάφο.

Εξάλλου, λόγω του δυνατού ανέμου μεταλλικό υποστατικό έπεσε στην μέση του δρόμου.

Από τα ακραία καιρικά φαινόμενα έχει σημειωθεί διακοπή ρεύματος στην περιοχή της Γεροσκήπου, Κάτω Πάφου και στις κοινότητες Κονιών, Νικοκλείων και Κουκλιών.

Άμεση ήταν η επέμβαση της Αρχής Ηλεκτρισμού, η οποία καταβάλλει προσπάθειες για αποκατάσταση της βλάβης.

Δέντρα κόπηκαν και έπεσαν από τους σφοδρούς ανέμους, καθώς και κεραία στην Αχέλεια.

Σύμφωνα με την Λιμενική δυνατοί άνεμοι πνέουν στην Κάτω Πάφο έντασης 6 με 7 μποφόρ, χωρίς ωστόσο να έχουν προκληθεί ζημιές.