Υπ. Παιδείας: Αναγκαία η εκπαίδευση των μαθητών για θέματα διαδικτύου

Υπ. Παιδείας: Αναγκαία η εκπαίδευση των μαθητών για θέματα διαδικτύου

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού «θεωρεί αναγκαίο να ευαισθητοποιήσουμε τα παιδιά μας προκειμένου να γνωρίζουν αλλά και να μπορούν να αντιλαμβάνονται τους κινδύνους που ελλοχεύουν στο διαδίκτυο», δήλωσε, σήμερα Δευτέρα, ο Κώστας Καδής σε χαιρετισμό του στην τελετή βράβευσης μαθητών που διακρίθηκαν στον Παγκύπριο Διαγωνισμό με θέμα: «Το Διαδίκτυο δεν Ξεχνά».

Ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών αναφέρει ότι ο Υπουργός Παιδείας είπε πως «απώτερος στόχος του Διαγωνισμού υπήρξε η καλλιέργεια κουλτούρας και ανεπτυγμένης προσωπικής συνείδησης παιδιών κάθε ηλικίας για τη σωστή χρήση του διαδικτύου και ιδιαίτερα για την προστασία της ιδιωτικής τους ζωής, καθώς και για τον σεβασμό των δικαιωμάτων τρίτων προσώπων».

Πρόσθεσε ότι «μέσα από την εμπλοκή τους στον διαγωνισμό αυτό, τα παιδιά δημιούργησαν βίντεο, επεξεργάστηκαν εικόνα και λόγο και έστειλαν τα δικά τους μηνύματα».

Όπως είπε ο κ. Καδής, «η συγκεκριμένη δράση ενισχύει και εμπλουτίζει τις οργανωμένες προσπάθειες που καταβάλει προς αυτή την κατεύθυνση το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, οι οποίες απευθύνονται τόσο σε μαθητές όσο και σε γονείς».

Ανέφερε ότι είναι για τους πιο πάνω λόγους πως «ως Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού ανταποκριθήκαμε θετικά στην όλη διοργάνωση και συνεργαστήκαμε στενά με το Γραφείο της Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα».

Ο Υπουργός Παιδείας χαιρέτισε το γεγονός ότι «τα παιδιά που έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό εργάστηκαν σε προαιρετική βάση και στον ελεύθερο τους χρόνο, που για τα περισσότερα είναι λιγοστός και πολύτιμος για αυτό και τους εκφράζω τα συγχαρητήριά μου όπως επίσης και στους εκπαιδευτικούς που ενθάρρυναν και στήριξαν τη συμμετοχή των μαθητών τους στη συγκεκριμένη δράση».

Ο διαγωνισμός «Το Διαδίκτυο δεν Ξεχνά» αφορούσε μαθητές Δημοτικής, Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και εντάχθηκε στις ενημερωτικές δράσεις και εκδηλώσεις που προγραμματίστηκαν από το Γραφείο της Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Προσωπικών Δεδομένων, που είναι η 28η Ιανουαρίου.

Εξάλλου, ανακοίνωση από το Γραφείο της Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, αναφέρει ότι ο εν λόγω διαγωνισμός ήταν μέρος μίας ευρύτερης προσπάθειας που καταβάλλει το Γραφείο της Επιτρόπου από το 2016 σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού για την καλλιέργεια συνείδησης και κουλτούρας προστασίας προσωπικών δεδομένων από τον μαθητόκοσμο της Κύπρου.