Το Δημοκρατικό Κόμμα αποφάσισε να συμμετάσχει στον συνασπισμό τεσσάρων «κομμάτων» στα κατεχόμενα

Το Δημοκρατικό Κόμμα αποφάσισε να συμμετάσχει στον συνασπισμό τεσσάρων «κομμάτων» στα κατεχόμενα

Σε συνεδρία του το Δημοκρατικό Κόμμα αποφάσισε με 67 θετικές ψήφους και 15 αρνητικές, όπως πάρει μέρος στον σχηματισμό συνασπισμού τεσσάρων κομμάτων στα κατεχόμενα.

 Σε δηλώσεις του μετά την συνεδρία, ο ηγέτης του κόμματος Σερντάρ Ντενκτάς είπε ότι είναι υπέρ της σύμπνοιας κι όχι της διαίρεσης και για το καλό του τόπου για όλους.

"Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για περισσότερη ελευθερία, δημοκρατία και ανθρώπινα δικαιώματα", είπε, ευχόμενος, ο συνασπισμός των τεσσάρων κομμάτων να είναι προς όφελος του κόσμου και να είναι βιώσιμος.

Ανέφερε ότι θα πρέπει πρώτα να περάσουν το "κυβερνητικό" πρόγραμμα και μετά τον προϋπολογισμό, που αναμένεται να γίνει μέχρι το τέλος Μαρτίου. Πρόσθεσε ακόμη, ότι θα πρέπει και το οικονομικό πρωτόκολλο να υπογραφεί με την Τουρκία, διαδικασία για την οποία είναι υπεύθυνο το "υπουργείο οικονομικών".

Όσον αφορά τις σχέσεις με την Τουρκία, ο κ. Ντενκτάς τόνισε ότι κάθε "κυβέρνηση" στα κατεχόμενα θα πρέπει να έχει καλές σχέσεις με την Τουρκία, σημειώνοντας ότι λέγοντας "ναι" σε όλα δεν σημαίνει καλές σχέσεις.

Σε σχέση με το Κυπριακό, ο κ. Ντενκτάς είπε ότι κάθε κόμμα δικαιούται να κρατήσει τις θέσεις του και να τις εκφράζει γιατί ο συνασπισμός των τεσσάρων κομμάτων θα επικεντρωθεί σε εσωτερικά θέματα.

Εξέφρασε τέλος, την άποψη ότι οι συνασπισμοί των τριών ή τεσσάρων κομμάτων δεν διαρκούν πέραν των πέντε χρόνων κι ότι θα κάνουν ότι μπορούν για μια "κυβέρνηση" με μεγάλη διάρκεια ζωής.

ΠΗΓΗ:ΚΥΠΕ