Ούτε να πεθάνουμε δεν μπορούμε – «Χρυσοί» οι τάφοι στην Κύπρο με κόστος αγοράς έως και €6.000!

Ούτε να πεθάνουμε δεν μπορούμε – «Χρυσοί» οι τάφοι στην Κύπρο με κόστος αγοράς έως και €6.000!

Μπορεί να είναι η τελευταία κατοικία μας, αλλά το κόστος της είναι «μη βιώσιμο».

Ούτε να πεθάνει κανείς δεν μπορεί, χωρίς να πρέπει να πληρώσει «χρυσάφι» την τελευταία του κατοικία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», οι τιμές αγοράς ενός τάφου κυμαίνονται από €300 μέχρι και το «αστρονομικό» ποσό των €6.000, με την κάθε κοινότητα ή Δήμο να κοστολογεί κατά το δοκούν.

Το εν λόγω ζήτημα, έφερε στην επιφάνεια η βουλευτής του ΔΗΣΥ, Μαριέλλα Αριστείδου, στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εσωτερικών της Βουλής, κατά την συνεδρία της ημερομηνίας 12/2.

Διαβάστε επίσης: 

Όπως αναφέρθηκε, υπάρχουν περιπτώσεις όπου οι τιμές των τάφων διπλασιάζονται αυθαίρετα, ενώ οι περισσότερες περιπτώσεις όπου παρατηρήθηκε το εν λόγω φαινόμενο, είναι κατά την επιθυμία των συγγενών να μετακινήσουν τα οστά του νεκρού σε κοιμητήριο στην κοινότητά τους.

Αναφερόμενη στο εν λόγω ζήτημα η πρόεδρος της Επιτροπής Εσωτερικών, Ελένη Μαύρου, είπε πως είναι αντιφατικό οι πολίτες να πληρώνουν τέλη για την κατασκευή κοιμητηρίου και στη συνέχεια να αναγκάζονται να αγοράζουν και τάφο.

Στην «αντίπερα όχθη» ο Παναγιώτης Δαμιανού, εκ μέρους της Ένωσης Κοινοτήτων, ανέφερε πως η κάθε κοινότητα χρεώνει διαφορετικά την αγορά των τάφων, καθώς υπάρχουν και διαφορετικά κόστη συντήρησης των κοιμητηρίων.

Διαβάστε περισσότερα για την Κύπρο πατώντας εδώ!