Μαζική εκστρατεία καθαρισμού αφίσας και γκράφιτι την Κυριακή στη Λάρνακα

Μαζική εκστρατεία καθαρισμού αφίσας και γκράφιτι την Κυριακή στη Λάρνακα

Μαζική εκστρατεία καθαρισμού αφισών, αυτοκόλλητων και γκράφιτι διοργανώνουν την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου, η Ομάδα Πρωτοβουλίας και Ανάπτυξης Λάρνακας Ο.Π.Α.ΛΑ σε συνεργασία με το 23ο Σύστημα Ελλήνων Ναυτοπροσκόπων και τον Δήμο Λάρνακας.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο δημαρχεύων Λάρνακας Ιάσωνας Ιασωνίδης στόχος της εκστρατείας είναι να καθαριστούν κτίρια, αγάλματα και πινακίδες, στις οποίες είτε έχουν τοποθετηθεί αφίσες χωρίς άδεια είτε έγινε παράνομο γκράφιτι. Σ’ αυτή την προσπάθεια ο Δήμος Λάρνακας συμμετέχει με Δημοτικούς Συμβούλους και με προσφορά υλικών».

Συγκεκριμένα, ανέφερε ο Δήμος «θα προσφέρει στους εθελοντές που θα συμμετέχουν στην εκστρατεία διάφορα αναγκαία υλικά, όπως ξύστρες, γάντια και χημικά τα οποία θα βοηθήσουν στο να ξυστούν οι αφίσες και να αφαιρεθεί το γκράφιτι από κτίρια, τοίχους και αγάλματα. Αυτός είναι ένας από τους τρόπους που ο Δήμος συμβάλλει στην καθαριότητα και τον ευπρεπισμό της Λάρνακας».

Ο κ. Ιασωνίδης συνεχάρη τον Ομιλο Ο.Π.Α.ΛΑ και το 23ο Σύστημα Ελλήνων Ναυτοπροσκόπων «για τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία που πιστεύουμε ότι θα αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση. Πιστεύουμε ότι η πόλη μας χρειάζεται και αυτού του είδους τον εθελοντισμό για καθάρισμα της Λάρνακας».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο Δημαρχεύων είπε πως «όσοι θα συμμετέχουν στην εκστρατεία θα συγκεντρωθούν γύρω στις 09.30 το πρωί της Κυριακής 18 Φεβρουαρίου μπροστά από το άγαλμα του Κίμωνα στις Φοινικούδες και θα χωριστούν σε τρεις ομάδες. Η εκστρατεία θα επικεντρωθεί στο αστικό εμπορικό κέντρο της Λάρνακας, είναι η πρώτη φορά που γίνεται κάτι τέτοιο και ελπίζουμε να υπάρχουν αρκετοί εθελοντές ώστε να την καταστήσουμε θεσμό ο οποίος θα επεκταθεί και σε άλλες περιοχές της πόλης».

Σε άλλη ερώτηση απάντησε πως «το γκράφιτι και η επικόλληση αφισών αποτελεί και για τη Λάρνακα όπως και για τις υπόλοιπες πόλεις της Κύπρου ένα μεγάλο πρόβλημα. Γι’αυτό το λόγο υποδείξαμε στο παρελθόν, σε όσους ασχολούνται με το γκράφιτι, συγκεκριμένους χώρους στους οποίους επιθυμούσαμε να δημιουργηθούν όμορφες εικόνες προκειμένου να ζωγραφίσουν διάφορες σκηνές».

Ο Δημαρχεύων Λάρνακας εξέφρασε την ελπίδα «στο μέλλον να εντοπίσουμε και άλλους χώρους τους οποίους να υποδείξουμε σε καλλιτέχνες για να δημιουργήσουν σωστές και όμορφες εικόνες, που θα δώσουν άλλη νότα και ομορφιά σε παραμελημένες ή υποβαθμισμένες περιοχές της πόλης».

Ο κ. Ιασωνίδης απηύθυνε «έκκληση σε όσους νοιάζονται για την Λάρνακα να λάβουν μέρος στην εκστρατεία για να δώσουμε το μήνυμα ότι δεν ανεχόμαστε πλέον την ασυνείδητη επικόλληση αφισών στα μνημεία της πόλης, σε διάφορες πινακίδες, σε πασσάλους της ΑΗΚ και οπουδήποτε αλλού προκαλείται οπτική ρύπανση»

ΚΥΠΕ