ΛΕΥΚΩΣΊΑ: Δεκάδες καταγγελίες για σωρεία αδικημάτων μέσα σε μια νύκτα

ΛΕΥΚΩΣΊΑ: Δεκάδες καταγγελίες για σωρεία αδικημάτων μέσα σε μια νύκτα

Μέλη της Τροχαίας Λευκωσίας σε συνεργασία με μέλη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λευκωσίας του Ουλαμού Πρόληψης Οδικών Δυστυχημάτων και του Αρχηγείου Αστυνομίας, διενήργησαν από η ώρα 8 χθες βράδυ μέχρι τις 3 τα ξημερώματα σήμερα, συντονισμένη επιχείρηση για πάταξη της νεανικής παραβατικότητας.

Κατά τη διάρκεια των τροχονομικών ελέγχων, προέκυψαν συνολικά 46 καταγγελίες για υπερβολική ταχύτητα, 9 καταγγελίες για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, 8 καταγγελίες για μη χρήση ζώνης ασφαλείας και 33 καταγγελίες για διάφορες άλλες τροχαίες παραβάσεις.

Έγινε επίσης κατακράτηση μίας μοτοσικλέτας μεγάλου κυβισμού και ενός αυτοκινήτου για περαιτέρω έλεγχο.

Επίσης, στη λεωφόρο Ανεξαρτησίας παρά το στάδιο ΓΣΠ, μέλη της Αστυνομίας ανέκοψαν για έλεγχο 30 αυτοκίνητα στα οποία επέβαιναν 60 περίπου πρόσωπα, οι οποίο είχαν συναθροιστεί με σκοπό τη διεξαγωγή αγώνων ταχύτητας.

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων, προέκυψαν τρείς καταγγελίες για διάφορα τροχαία αδικήματα, ενώ ένα πρόσωπο συνελήφθη για παράνομη μεταφορά εκρηκτικών υλών (φυσίγγια κυνηγετικού όπλου) και ενός επιθετικού οργάνου, δηλαδή σιδερογροθιάς. Σημειώνεται ότι, τα πιο πάνω πρόσωπα φέρονται να είχαν συναθροιστεί προηγουμένως στην οδό Τεύκρου Ανθία στο Δάλι, αλλά λόγω της παρουσίας μελών του Αστυνομικού Σταθμού Πέρα Χωριού, αναχώρησαν και μετέβησαν στη λεωφόρο Ανεξαρτησίας.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, μετέβησαν στα Λατσιά όπου υπήρχε πληροφορία για αριθμό νεαρών που είχαν συναθροιστεί στην πλατεία Ειρήνης και έθεσαν φωτιά σε δύο καλάθους απορριμμάτων.
Με την άφιξη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στη σκηνή, οι νεαροί φέρονται να έριξαν φωτοβολίδες και πέτρες εναντίον των πυροσβεστών με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές στο Πυροσβεστικό Όχημα.

Στη σκηνή μετέβη επίσης δύναμη της Αστυνομίας αλλά τα νεαρά πρόσωπα είχαν ήδη εγκαταλείψει τη σκηνή. Το περιστατικό διερευνάται από τον Αστυνομικό Σταθμό Λατσιών.
Οι συντονισμένοι έλεγχοι της Αστυνομίας συνεχίζονται εντατικά σε μια προσπάθεια πάταξης της νεανικής παραβατικότητας και ενίσχυσης του αισθήματος ασφάλειας του κοινού.