«Έφυγε» η Ζακλίν Ζιράρ-Καραγιώργη - Μεγάλη θλίψη εκφράζει η Κυβέρνηση

 «Έφυγε» η Ζακλίν Ζιράρ-Καραγιώργη - Μεγάλη θλίψη εκφράζει η Κυβέρνηση

Μεγάλη θλίψη για το θάνατο της αρχαιολόγου Ζακλίν Ζιράρ-Καραγιώργη εξέφρασε δια του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Πρόδρομου Προδρόμου η Κυβέρνηση.

«Με μεγάλη θλίψη πληροφορηθήκαμε ότι έφυγε από τη ζωή η Ζακλίν Ζιράρ-Καραγιώργη, αρχαιολόγος και η ίδια, η οποία στο πλευρό του συζύγου της, κορυφαίου αρχαιολόγου Βάσου Καραγιώργη είχε τη δική της πολύ σημαντική κατάθεση με ερευνητικό έργο, πραγματείες και δημοσιεύσεις στον χώρο της αρχαιολογίας, αλλά και για γενικότερα κυπρολογικά θέματα» αναφέρει στη σχετική γραπτή του δήλωση ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Και υπενθυμίζει πως ξεκινώντας από την επιστημονική ειδίκευσή της στην Αφροδίτη της Κύπρου, η Ζακλίν Ζιράρ-Καραγιώργη έγινε και Κύπρια από επιλογή και αγάπησε τη χώρα μας.

«Την αγάπη αυτή απέδειξε για δεκαετίες μέσα από την επιστημονική εργασία της, αλλά και γενικότερα με την ενεργό παρουσία και συμβολή της στα πολιτιστικά δρώμενα και στην προβολή της Κύπρου» επισημαίνει, υπενθυμίζοντας ότι η εκλιπούσα λειτούργησε ως Πρέσβειρα της πολιτιστικής κληρονομιάς της Κύπρου, αλλά και ως δραστήριος συνδετικός κρίκος ανάμεσα στην Κύπρο και τη Γαλλία.

«Πρέπει, επίσης, να αναγνωρισθεί και η ξεχωριστή συμβολή της στις γαλλο-κυπριακές σχέσεις και στην ενίσχυση της γαλλοφωνίας στην Κύπρο, με ανάλογο παιδαγωγικό έργο» προσθέτει, αναφέροντας τέλος ότι η Κυβέρνηση εκφράζει ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια της.

Διαβάστε περισσότερα για την Κύπρο πατώντας εδώ!