Εκδόθηκαν στην Κύπρο δύο άτομα - «Έστησαν» διάφορες κομπίνες

Εκδόθηκαν στην Κύπρο δύο άτομα - «Έστησαν» διάφορες κομπίνες

«Έστησαν» διάφορες κομπίνες με σκοπό την απόσπαση χρημάτων

Συνελήφθησαν στις 2 Μαρτίου, 2018 βάσει Ευρωπαϊκών Ενταλμάτων Σύλληψης σε Ευρωπαϊκή χώρα και μεταφέρθηκαν χθες στην Κύπρο όπου τέθηκαν υπό κράτηση, 46χρονος και 42χρονη, για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση απόσπασης περιουσίας με ψευδείς παραστάσεις, απάτης, πλαστοπροσωπίας και κλοπής κεφαλαίων.

 Συγκεκριμένα, στις 6 Μαΐου, 2016, καταγγέλθηκε στην Αστυνομία από κάτοικο της επαρχίας Λάρνακας ότι, κατά τον Φεβρουάριο του 2016, τον πλησίασε γυναίκα η οποία με τον 42χρονο τον οποίο παρουσίασε ως σύζυγό της, εξέφρασαν επιθυμία να αγοράσουν διαμέρισμα από τον παραπονούμενο, ιδιοκτησία του ιδίου, έναντι μετρητών.

 Ο παραπονούμενος συμφώνησε και τους παραχώρησε το διαμέρισμα και η 42χρονη επικοινώνησε ξανά μαζί του όπως καταθέσουν από κοινού στη θυρίδα συγκεκριμένης δικηγόρου, από €10,000 για τη συμφωνία τους. Ο παραπονούμενος επικοινώνησε με τη 42χρονη για να μεταβεί στην οικία του και να της παραδώσει το ποσό των €10,000 για να το παραδώσει στη δικηγόρο.

 Το επόμενο διάστημα, ο παραπονούμενος επικοινωνούσε τηλεφωνικώς με τη φερόμενη δικηγόρο, η οποία με διάφορες προφάσεις τον διαβεβαίωνε ότι θα του έστελνε την απόδειξη για το χρηματικό ποσό που είχε πληρώσει είτε το αντίγραφο ένορκης δήλωσης που είχε υπογράψει. Αφού περνούσε ο καιρός, η 42χρονη φέρεται να κατάφερε να του αποσπάσει άλλα €600 σε μετρητά. Στις 6 Ιουνίου, 2016 το ζεύγος εγκατέλειψε την οικία.

 Σημειώνεται ότι, εναντίον του ζεύγους, διερευνώνται άλλες έξι υποθέσεις απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις, στη Λευκωσία, Λάρνακα και Λεμεσό, που διαπράχθηκαν κατά τα έτη 2010 και 2016.

 Ο Αστυνομικός Σταθμός Κιτίου συνεχίζει τις εξετάσεις.