Καταγγελία Παγκύπριας Ένωσης Καταναλωτών: «Διπλασιάσουν και να τριπλασιάσουν τις τιμές...»

Καταγγελία Παγκύπριας Ένωσης Καταναλωτών: «Διπλασιάσουν και να τριπλασιάσουν τις τιμές...»

Σε μποϋκοτάζ προϊόντων καλεί η Παγκύπρια Ένωση Καταναλωτών

Σε μποϋκοτάζ στα υπερφορολογημένα προϊόντα καλεί η Παγκύπρια Ένωση Καταναλωτών και Ποιότητας Ζωής (ΠΕΚΠΟΙΖΩ) αναφέροντας ότι κάποιοι, χωρίς κανένα λόγο και χωρίς καμιά δικαιολογία, "συμφώνησαν εν είδη καρτέλ και χρησιμοποιώντας την προσφιλή τους μέθοδο της αισχροκέρδειας, σε μια βδομάδα μέσα να διπλασιάσουν και να τριπλασιάσουν τις τιμές μιας σειράς τροφίμων που είναι απόλυτα απαραίτητα για το πασχαλινό τραπέζι".

Σε ανακοίνωση η Ένωση αναφέρεται σε αυξήσεις τιμών στα πλείστα βασικά οπωροκηπευτικά, τα λαχανικά και κάποια φρούτα της εποχής, όπως οι ντομάτες, τα αγγουράκια, τα κολοκυθάκια, οι μελιτζάνες, οι πιπεριές, τα λεμόνια, οι φράουλες και άλλα.

Επικρίνει τις κρατικές υπηρεσίες για αδιαφορία και διερωτάται τι ευρωπαϊκό κράτος έχουμε "όταν αυτό δεν φροντίζει να διαμορφώνει και να προστατεύει τον ελεύθερο και γνήσιο ανταγωνισμό, χρησιμοποιώντας προς τούτο τα όπλα που οι κανόνες ανταγωνισμού της ΕΕ του δίνουν".

"Παράλληλα καλούμε όσους εμπόρους κάμουν δεύτερες σκέψεις και αποφασίσουν έμπρακτα να σεβαστούν τους καταναλωτές, από αύριο να μειώσουν τις τιμές και να τις επαναφέρουν στα λογικά επίπεδα των προηγούμενων εβδομάδων. Σε τέτοια περίπτωση, καλούμε τους καταναλωτές να επιλέξουν αυτούς για τα ψώνια τους, ανταμείβοντας τους", καταλήγει η ανακοίνωση.