Δηλώσεις Κουντρέτ Όζερσαϊ: «Σοβαρές ενδείξεις ότι το πτώμα είναι του Αποστολίδη...» (Pic)

Δηλώσεις Κουντρέτ Όζερσαϊ: «Σοβαρές ενδείξεις ότι το πτώμα είναι του Αποστολίδη...» (Pic)

Γραπτή ανακοίνωση του «Υπουργού Εξωτερικών» για τον Σολωμό Αποστολίδη.

Διαβάστε επίσης: Εντοπίστηκε πτώμα σε δασώδη περιοχή στην Κερύνεια

Σε συνέχεια της είδησης για τον εντοπισμό πτώματος στην Κερύνεια , ο «Υπουργός Εξωτερικών» των κατεχωμένων Κουντρέτ Όζερσαϊ προέβη πριν από λίγο σε γραπτή δήλωση.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι το πτώμα είναι του Αποστολίδη.

Σημειώνει ότι ύστερα από την εξαφάνιση του Αποστολίδη, η «κυβέρνηση» ακολούθησε μια προσεκτική διαδικασία και πως η «αστυνομία» ήταν σε επικοινωνία με την οικογένεια του, την οποία ενημέρωνε.

Προσθέτει ότι οι ελληνοκυπριακές αρχές ενημερώνονταν μέσω της Δικοινοτικής Επιτροπής για το Εγκλημα.

Τέλος, εκφράζει τα συλλυπητήρια προς την οικογένεια του Αποστολίδη.

Διαβάστε τις δηλώσεις του:

«Σήμερα το απόγευμα εντοπίστηκε μια σωρός από την αστυνομία μας, για την οποία υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι πρόκειται για τον ε/κ Σολωμό Αποστολίδη, ο οποίος εισήλθε στην ΤΔΒΚ στις 28 Μαρτίου από το οδόφραγμα των Ζωδιών και στην συνέχεια χάθηκαν τα ίχνη του. Ως κυβέρνηση παρακολουθήσαμε από κοντά το εν λόγω θέμα αμέσως μετά την ενημέρωσή μας. Η γενική διεύθυνση της αστυνομίας μας επικοινώνησε και ενημέρωσε την οικογένεια του συγκεκριμένου ε/κ από την αρχή (της υπόθεσης). Με τον ίδιο τρόπο, διαβιβάστηκαν πληροφορίες στην ε/κ πλευρά δια μέσου της Τεχνικής Επιτροπής Εγκλημάτων και Εγκληματικών Ζητημάτων. Έχοντας συνομιλήσει με τον Γενικό Διευθυντή της Αστυνομίας μας πριν από λίγο, και έχοντας εξασφαλίσει τις τελευταίες πληροφορίες για το σχετικό θέμα, μπορώ να δηλώσω τα εξής: Τα τεκμήρια που έχουμε στα χέρια μας θα καταστήσουν δυνατό τον εντοπισμό του υπευθύνου ή των υπευθύνων της υπόθεσης μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Γίνεται κατανοητό ότι ενδέχεται να υπάρξει απτό αποτέλεσμα σχετικά με τον εντοπισμό και την καταδίκη των υπευθύνων κατά το επόμενο διάστημα. Τα μέχρι στιγμής τεκμήρια που εξασφάλισε η αστυνομία μας δείχνουν ότι δεν πρόκειται για ένα πολιτικό έγκλημα. Από την άλλη, θα ήθελα να τονίσω ότι θα συνεχίσουμε να ενημερώνουμε το κοινό σχετικά με την υπόθεση, ανεξάρτητα από το περιεχόμενό της. Μεταβιβάζουμε τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια του ατόμου που έχασε την ζωή του».


1 copy

Διαβάστε περισσότερα για την Κύπρο πατώντας εδώ!