Οδηγοί προσοχή! Νέα εκστρατεία της Αστυνομίας - Τι θα ελέγχει

Οδηγοί προσοχή! Νέα εκστρατεία της Αστυνομίας - Τι θα ελέγχει

Τι θα ελέγχει η νέα εκστρατεία της Αστυνομίας

Η Αστυνομία συνεχίζει και αυτή την εβδομάδα τις προσπάθειες της για πρόληψη των σοβαρών και θανατηφόρων τροχαίων συγκρούσεων, με νέα εκστρατεία τροχονομικών ελέγχων, με έμφαση στην αντιμετώπιση του φαινομένου της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλης.

 Η τρίτη για φέτος εκστρατεία αντιμετώπισης της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλης, αρχίζει από αύριο Δευτέρα 9 Απριλίου και ολοκληρώνεται την Κυριακή 15 Απριλίου, 2018. Κατά τη διάρκεια της εκστρατείας θα ελέγχονται όλα τα σχετικά έγγραφα των οδηγών και οχημάτων και άλλες τροχαίες παραβάσεις που πιθανόν να προκύψουν.

 Η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης αποτελεί την κύρια αιτία πρόκλησης θανατηφόρων τροχαίων συγκρούσεων στη χώρα μας. Στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ποσοστό γύρω στο 25% όλων των θανατηφόρων τροχαίων δυστυχημάτων, οφείλεται στην οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης.

 Ουσίες όπως η αλκοόλη, συμβάλλουν στη μείωση της νοητικής και ψυχολογικής προσπάθειας που καταβάλλεται κατά την οδήγηση και στη μείωση της απόδοσης και των ικανοτήτων του οδηγού, με αποτέλεσμα να αυξάνεται ο κίνδυνος εμπλοκής σε τροχαία σύγκρουση.

 Η Αστυνομία επικεντρώνει τις προσπάθειες της στην πάταξη του φαινομένου με στόχο την αποτροπή των σοβαρών και θανατηφόρων τροχαίων συγκρούσεων.