Παρέμβαση Προέδρου Βουλής ζητούν τα μέλη της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων για αποφάσεις του ΔΣ

Παρέμβαση Προέδρου Βουλής ζητούν τα μέλη της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων για αποφάσεις του ΔΣ

Την παρέμβαση του Προέδρου της Βουλής για αποφάσεις του ΔΣ της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Κύπρου τις οποίες χαρακτηρίζουν "άδικες και μονομερείς" ζήτησαν σήμερα τα μέλη της Ορχήστρας και οι γονείς τους.

Αντιπροσωπεία της ομάδας Πρωτοβουλίας των γονέων παιδιών είχε σύντομη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Συλλούρη στον οποίο επέδωσε και ψήφισμα, εκφράζοντας την ανησυχία της σε σχέση με αποφάσεις του ΔΣ τα τελευταία τρία χρόνια.

Στο ψήφισμα εκφράζεται και προβληματισμός για το πλαίσιο λειτουργίας, την εκτεταμένη θητεία και την επάρκεια των μελών του ΔΣ, όπως αναφέρεται, και γι αυτό ζητήθηκε και συζήτηση στην επιτροπή Παιδείας αλλά και στην επιτροπή Θεσμών.

Αναφέρεται ακόμη ότι η πρωτοβουλία λήφθηκε σε συζήτηση με όλους τους γονείς με μοναδικό σκοπό να διασφαλιστεί ότι όλοι οι κόποι των παιδιών και τα όσα επενδύθηκαν σε αυτό το θεσμό, δεν θα πάνε χαμένα.

Ο Αδάμος Κατσαντώνης μιλώντας εκ μέρους των γονέων των παιδιών της Ορχήστρας ανέφερε πως έχουν γίνει γνώστες ενεργειών από μέλη του ΔΣ τις οποίες χαρακτήρισε μονομερείς και ετσιθελικές, που αφορούν το μέλλον της ίδιας της ορχήστρας αλλά και το μέλλον των παιδιών. Μίλησε για πολύ σοβαρό θέμα και ζήτησε παρέμβαση για να διερευνηθούν τα όσα τεκταίνονται και για τα οποία, είπε, δεν ρωτήθηκαν καν οι ίδιοι για να εκφράσουν άποψη. Τίθεται, πρόσθεσε, και θέμα για τον τρόπο διορισμού των ατόμων του ΔΣ και γιατί εξακολουθούν να βρίσκονται σε αυτή τη θέση.

Ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης είπε ότι θα εγγραφεί θέμα στην Επιτροπή Παιδείας και θα εξεταστεί και ότι ο ίδιος θα το παρακολουθεί.

Διευκρίνισε ότι είναι θέμα των βουλευτών να λάβουν τις ανάλογες αποφάσεις αλλά και χρέος της Βουλής να ακούσει όλους τους ενδιαφερόμενους και πρωτίστως τα παιδιά και τους γονείς τους. Εμείς, είπε, θα ανοίξουμε τις πόρτες και θα γίνει συζήτηση.

Τα παιδιά αναχωρώντας από τη Βουλή έπαιξαν ένα όμορφο κλασσικό κομμάτι με πνευστά όργανα.