Με την αντεξέταση του Π. Κουννή από την κατηγορούσα αρχή συνεχίζεται τη Δευτέρα η δίκη της Λαϊκής

Με την αντεξέταση του Π. Κουννή από την κατηγορούσα αρχή συνεχίζεται τη Δευτέρα η δίκη της Λαϊκής

Με την αντεξέταση του Αναπληρωτή Διευθύνοντα Σύμβουλου της πρώην Λαϊκής Τράπεζας, Παναγιώτη Κουννή, από την κατηγορούσα αρχή συνεχίζεται, την ερχόμενη Δευτέρα (21/5), η εκδίκαση της ποινικής υπόθεσης εναντίον υψηλόβαθμων στελεχών της Λαϊκής.

Ο κ. Κουννής έδωσε χθες ένορκη μαρτυρία από το εδώλιο του μάρτυρα και κατέθεσε στο δικαστήριο γραπτή δήλωση ως μέρος της κύριας εξέτασης του, στο πλαίσιο της απολογίας του ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείο Λευκωσίας. Τη Δευτέρα θα τύχει αντεξέτασης από την Εκπρόσωπο της κατηγορούσας αρχής.

Κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι επίσης ο Ευθύμιος Μπουλούτας, τότε Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου της Λαϊκής, ο μη Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος Νεοκλής Λυσάνδρου και το μη εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Μάρκος Φόρος. Ο κ. Μπουλούτας έχει ήδη ολοκληρώσει τη δική του απολογία.

Το Κακουργιοδικείο με ενδιάμεση απόφαση του στις 21/03/2018 αποφάσισε ότι η Κατηγορούσα Αρχή έχει καταφέρει να αποδείξει, εκ πρώτης όψεως, υπόθεση εναντίον των κατηγορουμένων σε σχέση και με τις δύο κατηγορίες που αντιμετωπίζουν, καλώντας τους σε απολογία. Οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν από κοινού δύο κατηγορίες.
 
Η πρώτη κατηγορία αφορά το αδίκημα της χειραγώγησης της αγοράς, κατά παράβαση του άρθρου 19, ως εξειδικεύεται από το άρθρο 20(1)(γ), και του άρθρου 23(3)(α) και (β) και (4)(α) του περί των Πράξεων Προσώπων που Κατέχουν Εμπιστευτικές Πληροφορίες και των Πράξεων Χειραγώγησης της Αγοράς (Κατάχρηση Αγοράς) Ν.116(Ι)/05, καθώς επίσης και του άρθρου 20 του Ποινικού Κώδικα, Κεφ. 154.
 
Η δεύτερη κατηγορία αφορά το αδίκημα των ψευδών ή παραπλανητικών στοιχείων και πληροφοριών ή απόκρυψης, κατά παράβαση του άρθρου 40(1), (3), (4) και (6) του περί των Προϋποθέσεων Διαφάνειας (Κινητές Αξίες προς Διαπραγμάτευση σε Ρυθμιζόμενη Αγορά) Ν.190(Ι)/07.

Για όλους τους κατηγορούμενους ισχύει το τεκμήριο της αθωότητας μέχρι αποδείξεως της ενοχής τους από το δικαστήριο πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας.
 
Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο που εκδικάζει την υπόθεση, αποτελείται από την Πρόεδρό του, Έλενα Εφραίμ, τον Ανώτερο Επαρχιακό Δικαστή Νίκο Γερολέμου και την Ανώτερη Επαρχιακή Δικαστή Στέλλα Χριστοδουλίδου – Μέσσιου.,

Πηγή: ΚΥΠΕ

Διαβάστε περισσότερα για την Κύπρο πατώντας εδώ!