Πέντε απλά μέτρα προστασίας κατά των διαρρήξεων και κλοπών

Πέντε απλά μέτρα προστασίας κατά των διαρρήξεων και κλοπών

Η Αστυνομία μας υπενθυμίζει κάποια απλά μέτρα προστασίας.

Με αφορμή τις εξορμήσεις συμπολιτών μας το τριήμερο που διανύουμε, υπενθυμίζουμε κάποια απλά μέτρα κατά των διαρρήξεων και κλοπών από κατοικίες, που μπορούν να λαμβάνουν οι πολίτες, επιπρόσθετα των προσπαθειών που καταβάλλει η Αστυνομία, για την αποτελεσματικότερη προστασία της περιουσίας τους κατά την απουσία τους από την κατοικία τους.

1. Όταν απουσιάζουμε από το σπίτι, δεν αφήνουμε ενδείξεις που προδίδουν την απουσία μας. Αποφεύγουμε οποιαδήποτε ανάρτηση ή κοινοποίηση στα ηλεκτρονικά μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, η οποία ενδεχομένως να αναφέρει πού βρισκόμαστε και να προδίδει ότι απουσιάζουμε από την κατοικία μας.

2.  Φροντίζουμε να είναι καλά κλειδωμένο το σπίτι μας, έχοντας ασφαλίσει πόρτες, παράθυρα και φωταγωγούς και δεν αφήνουμε τα κλειδιά πάνω στις κλειδαριές, ούτε ακόμη στην εσωτερική πλευρά της πόρτας.

3. Δεν αφήνουμε εκτεθειμένα ή σε επισφαλή σημεία, χρήματα, κοσμήματα, σημαντικά έγγραφα ή άλλα τιμαλφή, ιδιαίτερα μεγάλα χρηματικά ποσά.

4. Εάν στο σπίτι μας υπάρχει εγκατεστημένο σύστημα συναγερμού ή και κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης, βεβαιωνόμαστε ότι το έχουμε θέσει σε λειτουργία.

5. Συνεργαζόμαστε με άτομα της εμπιστοσύνης μας, όπως οι γονείς ή τα ενήλικα παιδιά μας, ώστε να ελέγχεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα η κατοικία μας, ενόσω απουσιάζουμε από αυτή.

Προτρέπεται το κοινό να βρίσκεται σε εγρήγορση και να συνεργάζεται στενά με την Αστυνομία και σε περίπτωση που αντιληφθεί πρόσωπα ή οχήματα που περιφέρονται ύποπτα, να ενημερώνει αμέσως τον τοπικό Αστυνομικό Σταθμό ή να επικοινωνεί με την τηλεφωνική γραμμή άμεσης επέμβασης 112 ή 199, ή και τη Γραμμή Επικοινωνίας του Πολίτη στον τηλεφωνικό αριθμό 1460.

Διαβάστε περισσότερα για την Κύπρο πατώντας εδώ!