Εφημερίδες: Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα του Κυπριακού Τύπου (9/6)

Εφημερίδες: Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα του Κυπριακού Τύπου (9/6)

Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου.

 

Το θέμα της αντιμετώπισης των Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων, αλλά και τα στοιχεία της έκθεσης του ΔΝΤ για την Κύπρο και οι εξελίξεις στο Συνεργατισμό κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπου σήμερα. Άλλα θέματα που προβάλλονται είναι το θέμα της έλευσης προσωπικού απεσταλμένου του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο, οι ποινές για τα σεξουαλικά αδικήματα κατά παιδιών, οι σχεδιασμοί της ExxonMobil στην κυπριακή ΑΟΖ και η κατάθεση του θεμέλιου λίθου του καζίνο.

Η «Αλήθεια» υπό τον τίτλο «Θολό τοπίο για τα ‘κόκκινα δάνεια’» γράφει στο πρωτοσέλιδό της ότι μέρα για τα μη ΜΕΔ ήταν η χθεσινή, χωρίς όμως να ξεκαθαρίσει ο ορίζοντας για το τί μέλλει γενέσθαι για αυτό το καυτό θέμα, το οποίο έχει χαρακτηρισθεί ωρολογιακή βόμβα για την οικονομία του τόπου.

Ο «Πολίτης» τιτλοφορεί το πρωτοσέλιδό του «Βέτο για τον φορέα κόκκινων δανείων» και γράφει ότι η έκθεση του ΔΝΤ για την Κύπρο έρχεται να αποκαλύψει σημεία όσων τεκταίνονται στο παρασκήνιο του κυπριακού τραπεζικού συστήματος.

Ο «Φιλελεύθερος» στεγάζει το κύριο θέμα του υπό τον τίτλο «Τί έκαψε τον Συνεργατισμό» και γράφει ότι πρόσθετες προβλέψεις ύψους €800 εκ. έπρεπε να πάρει η Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα.

Η «Χαραυγή» αναφέρεται επίσης στο θέμα του Συνεργατισμού, με τίτλο «Εγγυήσεις €800 εκ. και δωρεάν πώληση της ΣΚΤ» και γράφει ότι δωρεάν παραχώρηση και κρατικές εγγυήσεις μέχρι €800 εκ. ετοιμάζεται να δώσει η Κυβέρνηση για να κλείσει η συμφωνία εξαγοράς του καλού κομματιού.

Διαβάστε περισσότερα για την Κύπρο εδώ!