Λεμεσός: Τροχονόμοι μοίραζαν παράνομα εξώδικα - Πως τους καταλάβαν

Λεμεσός: Τροχονόμοι μοίραζαν παράνομα εξώδικα - Πως τους καταλάβαν

Οδηγοί καταγγέλλονταν εδώ και χρόνια!

Όπως πληροφορείτε ο «Φιλελεύθερος», ανυποψίαστος πολίτης πλήρωσε εξώδικο που του εξέδωσε τροχονόμος στον Άγιο Τύχωνα για παράνομη στάθμευση και ακολούθως κατήγγειλε στον Αρχηγό της Αστυνομίας και στον Γενικό Εισαγγελέα το κοινοτικό συμβούλιο. Ο πολίτης ισχυριζόταν πως οι καταγγελίες είναι παράνομες.

Αξίζει να αναφερθεί πως οι τροχονόμοι στον Άγιο Τύχωνα κατάγγελλαν οδηγούς εδώ και χρόνια, αλλά οι πολίτες ήταν ανυποψίαστοι. Οι οδηγοί συνέχιζαν να πληρώνουν και η κατάσταση εδραιωνόταν όλο και περισσότερο. Μέχρι που «έπεσαν» σε οδηγό ο οποίος γνώριζε τους νόμους και συνειδητοποίησε ότι ο τροχονόμος των κοινοτήτων δεν έχει δικαίωμα να καταγγέλλει τους οδηγούς.

Εκτός όμως από την κοινότητα του Άγιου Τύχωνα την ίδια τακτική ακολούθησαν και άλλες τουριστικές κοινότητες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», ο γραμματέας της ένωσης Δήμων, Παναγιώτης Δαμιανός, αναφέρει πως υπάρχει κενό στη νομοθεσία και πρέπει να γίνει τροποποίηση του περί Εξωδίκου Ρυθμίσεως Αδικημάτων Νόμου του 1997.

Ο συγκεκριμένος οδηγός, επιβλήθηκε πρόστιμο €50 για παρακώληση της τροχαίας, λόγω παράνομης στάθμευσης. Ο οδηγός πλήρωσε το πρόστιμο για να μην του υποδείξει κανείς ότι παραπονιέται για να διαγραφτεί και ακολούθως έστειλε επιστολή στον Αρχηγό της Αστυνομίας.

Στην επιστολή ανάφερε ότι πλήρωσε το εξώδικο για να μην υποστεί άλλη ταλαιπωρία. Ακολούθως ότι δεν ίσχυε η κατηγορία του εν λόγω προστίμου αφού δεν εμπόδιζε το αυτοκίνητο του, στο σημείο που στάθμευσε. Τέλος ότι το εν λόγω συμβούλιο δεν έχει την δυνατότητα έκδοσης εξωδίκων.

Ακολουθεί και επιστολή στον Γενικό Εισαγγελέα

Η επιστολή του πολίτη στην Νομική υπηρεσία αφορούσε την απαγόρευση της συγκεκριμένης Τοπικής Αρχής να εκδίδει εξώδικα. Τέλος ζήτησε απάντηση από τις Αρχές για το εν λόγο περιστατικό.

Διαβάστε περισσότερα για την Κύπρο εδώ!