Χριστοδουλίδης: «Ευελπιστούμε να υπάρξει θετικό αποτέλεσμα από την επίσκεψη Λουτ»

Χριστοδουλίδης: «Ευελπιστούμε να υπάρξει θετικό αποτέλεσμα από την επίσκεψη Λουτ»

Την ελπίδα της Λευκωσίας ότι η επίσκεψη της Τζέιν Χολ Λουτ, η οποία γίνεται στο πλαίσιο της προετοιμασίας για επανέναρξη των συνομιλιών από εκεί που έμειναν στο Κραν Μοντανά, θα έχει θετικό αποτέλεσμα, εξέφρασε ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ο κ. Χριστοδουλίδης απαντούσε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων εισερχόμενος στο Ανώτατο Δικαστήριο για εκδήλωση για την επέτειο 20 χρόνων από την ίδρυση του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου. Απαντώντας σε ερώτηση για την επίσκεψη της κ. Λουτ στην Κύπρο ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι «ακριβώς η κ. Λουτ έρχεται μέσα στο πλαίσιο της προετοιμασίας που πρέπει να υπάρξει έτσι ώστε να επαναρχίσουν οι συνομιλίες από εκεί που μείναμε στο Κραν Μοντανά».

Διαβάστε: Θετικά σχόλια ΟΗΕ για την πρόοδο Κύπρου για καταπολέμηση διακρίσεων κατά των γυναικών

«Να σας θυμίσω ότι και στην πρώτη απόπειρα του ΓΓ να στείλει κάποια προσωπικότητα απαντήσαμε θετικά», είπε, προσθέτοντας ότι δυστυχώς υπήρξε αρνητική απάντηση από την τουρκική πλευρά. «Είναι θετικό το γεγονός ότι έρχεται η κ. Λουτ στην Κύπρο», τόνισε ο Υπουργός Εξωτερικών. Είναι θετικό, πρόσθεσε, «ότι θα επισκεφθεί όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη που συμμετείχαν στις συνομιλίες στο Κραν Μοντανά», σημειώνοντας παράλληλα ότι «εκείνο που πραγματικά ελπίζουμε και σίγουρα προς αυτή την κατεύθυνση θα είναι να δημιουργηθούν οι προοπτικές για να επαναρχίσουν οι συνομιλίες από εκεί που έμειναν στο Κραν Μοντανά».

«Έχουμε τον ΓΓ ο οποίος δείχνει με την αποστολή της εν λόγω προσωπικότητας τη διάθεσή του, το ενδιαφέρον του για το Κυπριακό, κάτι το οποίο καλωσορίζουμε», είπε ο κ. Χριστοδουλίδης. Εμείς, πρόσθεσε, «δεν έχουμε να ανησυχήσουμε για οτιδήποτε από την εν λόγω επίσκεψη». Αντίθετα, σημείωσε, «ήταν κάτι που επιδιώκουμε και ευελπιστούμε να υπάρξει θετικό αποτέλεσμα». Σε ερώτηση αν θεωρεί η Λευκωσία ότι πρέπει να γίνει προεργασία πριν την επανέναρξη συνομιλιών, επανέλαβε ότι «η κ. Λουτ έρχεται στην Κύπρο μέσα στο πλαίσιο της προετοιμασίας που πρέπει να υπάρξει έτσι ώστε να οδηγηθούμε σε μια νέα διάσκεψη, να συνεχίσουμε από εκεί που μείναμε στο Κραν Μοντανά και να οδηγηθούμε σε θετικό αποτέλεσμα». «Αυτός είναι ο δικός μας ξεκάθαρος στόχος και σίγουρα είναι μέσα σε αυτό το πλαίσιο που επισκέπτεται και όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη και η κ. Λουτ», είπε.

Διαβάστε περισσότερα για την Κύπρο πατώντας εδώ!