Γερμασόγεια: Θα κατασκευαστεί γέφυρα πάνω από τον ποταμό «Αμαθο»

Γερμασόγεια: Θα κατασκευαστεί γέφυρα πάνω από τον ποταμό «Αμαθο»

Γέφυρα στον ποταμό "Αμαθο" που θα ενώνει (προς τα ανατολικά) τον πεζόδρομο και (προς δυτικά) το Μιραμάρε, θα κατασκευαστεί σύντομα, στα πλαίσια μιας σειράς έργων που προωθούνται από τον Δήμο Γερμασόγειας και τα οποία έχουν στόχο, με την ολοκλήρωση τους, την επόμενη πενταετία, να αλλάξουν ριζικά το πρόσωπο του Δήμου και να αναβαθμίσουν την ζωή των δημοτών.

Ο δήμαρχος Γερμασόγειας Κυριάκος Ξυδάς μας δήλωσε ότι προχωρά ο σχεδιασμός της πρώτης φάσης του πεζόδρομου, στο τμήμα που αφορά από το Crowne Plaza μέχρι το ξενοδοχείο Miramare όπου τοποθετείται γέφυρα πάνω από τον ποταμό, έργο το οποίο, είπε, είναι έτοιμο να προσφοροδοτηθεί εντός του 2018 με αρχές του 2019, με δαπάνη 2.5 εκ. ευρώ, με συνεισφορά τα δυο τρίτα από το κράτος και το υπόλοιπο από τον Δήμο.

Ο δήμαρχος αναφέρθηκε και σε ένα άλλο σημαντικό έργο όπως είναι η ανάπλαση του κέντρου του χωριού, έργο ωστόσο που θα ξεκινήσει όταν ολοκληρωθούν οι οι εργασίες των παρακαμπτηρίων, απαραίτητη προϋπόθεση για διοχέτευση της κυκλοφορίας ανατολικότερα από το κέντρο του χωριού.

"Ο πυρήνας είναι η ιστορία του Δήμου Γερμασόγειας, δήλωσε χαρακτηριστικά, και θέλουμε να τον αναδείξουμε και μάλιστα αν τον αναδείξουμε σωστά ώστε ο κόσμος, αλά και οι τουρίστες να έχουν την δυνατότητα να διακινούνται και να χαίρονται στις παλιές γειτονιές, και στα παλιά δρομάκια, μια τάση εξάλλου που υπάρχει σε όλη την Ευρώπη, να αναδεικνύουν δηλαδή τον χαρακτήρα ιστορικού τους πυρήνα".

Ο Κυριάκος Ξυδάς, επεσήμανε ταυτόχρονα ότι εκτός από τα πιο πάνω, ο δήμος έχει στα χαρτιά μια σειρά από άλλα έργα τα οποία το ταχύτερο δυνατό θα προωθήσει, έργα που θα αναζωογονήσουν την περιοχή και θα της δώσουν μια νέα ταυτότητα. "Στόχος και επιδίωξη μας-συνέχισε-είναι την επόμενη πενταετία να κάνουμε όσα έργα μπορούμε περισσότερο ώστε επιτέλους να αναζωογονηθεί ολόκληρη η περιοχή για να την χαίρονται οι ντόπιοι αλλά και οι εκατοντάδες τουρίστες που διακινούνται σε αυτή.

Έτσι ολόκληρο το δημοτικό συμβούλιο στοχεύει σε φιλόδοξους στόχους που είμαι βέβαιος ότι και με την οικονομική αρωγή του κράτους θα τους πετύχουμε" κατέληξε.

Διαβάστε περισσότερα για την Κύπρο εδώ!