Διεθνή διάκριση στον Τομέα των Χρηματοοικονομικών για Επίκουρη Καθηγήτρια του ΤΕΠΑΚ

Διεθνή διάκριση στον Τομέα των Χρηματοοικονομικών για Επίκουρη Καθηγήτρια του ΤΕΠΑΚ

Το τιμητικό βραβείο "EFMA Capital Markets Best Paper Award" για την εργασία που συνέγραψε, έλαβε η Επίκουρη Καθηγήτρια του Τμήματος Εμπορίου, Χρηματοοικονομικών και Ναυτιλίας, του ΤΕΠΑΚ, Δρ. Ελενα Καλότυχου.
 

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του ΤΕΠΑΚ, σε επέκταση των εργασιών του ετήσιου συνεδρίου του European Financial Management Association, που πραγματοποιήθηκε στο Μιλάνο μεταξύ 27 και 30 Ιουνίου, η Δρ. Ελενα Καλότυχου, έλαβε το τιμητικό βραβείο "EFMA Capital Markets Best Paper Award" για την εργασία που συνέγραψε με τις Francenca Arnaboldi, Barbara Casu και Anna Sarkisyan, με τίτλο "The Performance Effects of Board Heterogeneity: What Works for EU Banks?".

Το βραβείο NYSE Euronext Capital Markets Best Paper Award, ανακοινώνεται κάθε χρόνο στα πλαίσια των εργασιών του συνεδρίου της EFMA τιμώντας το ερευνητικό έργο, χρηματοοικονομικού ερευνητικού αντικειμένου, που ξεχώρισε σε ποιότητα το ακαδημαϊκό έτος που πέρασε. Το κύριο κριτήριο επιλογής του Paper που βραβεύεται είναι η ικανότητα της δουλειάς να αναπτύσσει τα γνωσιακά κεκτημένα του τομέα των Χρηματοοικονομικών.

Διαβάστε επίσης: Αυτό είναι το πόρισμα της Ερευνητικής Επιτροπής για τις χωματερές

Η ερευνητική αυτή δουλειά, προσθέτει η ανακοίνωση, αποτελεί μέρος ενός ερευνητικού προγράμματος που μελετά πόσο αποδίδει η ποικιλομορφία σε ένα διοικητικό συμβούλιο, αλλά και τις διαδικασίες αναγκαστικής ενσωμάτωσης της ποικιλομορφίας κατά τη διάρκεια γενικότερων αλλαγών εταιρικής διακυβέρνησης στις χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
 
Πιο συγκεκριμένα, μελετά την ετερογένεια αυτή όσο αφορά ειδικότερα την απόδοση των ευρωπαϊκών τραπεζών μετά την τελευταία παγκόσμια οικονομική κρίση και "προτείνει ένα νέο δείκτη ετερογένειας (‘Diversity Index’), ενώ μελετά εις βάθος και παρουσιάζει την πολύπλοκη σχέση μεταξύ της ετερογένειας διοικητικού συμβουλίου και της απόδοσης των τραπεζών".

Πηγή ΚΥΠΕ

Διαβάστε περισσότερα για την Κύπρο πατώντας εδώ!