Η πρώτη δίκη Τούρκου εναντίον της ακύρωσης της υπηκοότητας του

Η πρώτη δίκη Τούρκου εναντίον της ακύρωσης της υπηκοότητας του

Άρχισε ενώπιον του «ανωτάτου δικαστηρίου» η πρώτη «δίκη» επηρεαζόμενου μετά τις ακυρώσεις 174 «υπηκοοτήτων» από το «υπουργικό συμβούλιο» της τετρακομματικής «κυβέρνησης».

Πρόκειται για τον Ομέρ Αϊντίν, ο οποίος είναι Τούρκος επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στον τομέα των κτηματομεσιτικών επιχειρήσεων, εγκαταστάθηκε μόνιμα στα κατεχόμενα το 2011 και φέρεται να προσέγγισε τον «υπουργό εσωτερικών» Κουτλού Εβρέν εκείνη την περίοδο που «συγκυβερνούσε» το Κόμμα Εθνικής Ενότητας με το Δημοκρατικό Κόμμα και να υποσχέθηκε σειρά επενδύσεων με αντάλλαγμα να του παραχωρηθεί «υπηκοότητα».

Η Γενί Ντουζέν γράφει πρωτοσέλιδα ότι ο Αϊντίν παρουσιάστηκε σήμερα στο «δικαστήριο» και εξήγησε πώς έγινε το ραντεβού με τον τότε «υπουργό εσωτερικών» και πώς εξασφάλισε την «υπηκοότητα». Όπως ο ίδιος είπε, είχε παρουσιάσει στον Εβρέν προφορικά τα σχέδιά του που αφορούσαν πληθώρα κτηματομεσιτικών και τουριστικών επενδύσεων, έλευση ξένου κεφαλαίου ακόμη και βοήθεια στο άνοιγμα αντιπροσωπείας του ψευδοκράτους στο Άμπου Ντάμπι. Μετά την εξασφάλιση «υπηκοότητας» για τον ίδιο και την οικογένεια του τον Μάιο του 2017, ο Αϊντίν ίδρυσε τη δική του εταιρεία και άρχισε να αγοράζει γη. Όπως ο ίδιος ανέφερε στο «δικαστήριο», αυτή η απόφαση του «υπουργικού συμβουλίου» τον βάζει σε αδιέξοδο.

Σημειώνεται ότι το «υπουργικό συμβούλιο» σε πρόσφατη απόφαση του ακύρωσε όσες «υπηκοότητες» δόθηκαν επί προηγούμενης «κυβέρνησης» και δεν πληρούσαν τα απαραίτητα κριτήρια.

Διαβάστε περισσότερα για την Κύπρο πατώντας εδώ!