Σε αδιέξοδο η συνάντηση Υπ. Παιδείας - εκπαιδευτικών οργανώσεων

Σε αδιέξοδο η συνάντηση Υπ. Παιδείας - εκπαιδευτικών οργανώσεων

Αγεφύρωτες οι σχέσεις εκπαιδευτικών - Υπουργείου Παιδείας.

Επιμέλεια: Κυριάκος Αποστόλου

Λίγο μετά τις 17.00 ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Κώστα Χαμπιαούρη με τους εκπροσώπους των εκπαιδευτικών, μία κίνηση που έγινε αποδεκτή ύστερα από επιστολή - πρόσκληση των εκπαιδευτικών οργανώσεων ΠΟΕΔ, ΟΛΤΕΚ και ΟΕΛΜΕΚ προς τον Υπουργό. 

Αξίζει να αναφέρουμε πως αρχικά δεν θέλησε να κάνει δηλώσεις, ο κ. Φυλακτού, ωστόσο εν συνεχεία ως πρώτο σχόλιο τόνισε πως φαίνεται να υπάρχει διαφορά απόψεων ανάμεσα στις δύο πλευρές, μη θέλοντας να συνεχίσει την τοποθέτηση του.

Αντίθετα, ο Υπουργός αποχωρώντας έκανε περισσότερες δηλώσεις σεβώμενος το αξίωμα του. Ο κ. Χαμπιαούρης τόνισε τα εξής: «Ευχαριστούμε για το κάλεσμα τους, εμείς ανταποκριθήκαμε διότι θέλουμε το καλό των παιδιών. Δυστυχώς φαίνεται ότι οι φίλοι εκπαιδευτικοί εμμένουν στις απόψεις τους, κάτι που δεν μπορεί να γίνει. Έχουμε πει ότι είμαστε ανοικτοί στον διάλογο, έχουμε προχωρήσει στις μεταθέσεις, είμαστε πρόθυμοι να συζητήσουμε τα πάντα ακόμη και τις τέσσερις προτάσεις του Υπουργικού, αλλά δεν μπορεί να σταματήσει η στελέχωση, διότι θα δημιουργηθούν προβλήματα το Σεπτέμβριο. Δε θα κάνουμε άλλες δηλώσεις αφού σεβόμαστε τους νεκρούς μας των μαύρων ημερών του πραξικοπήματος. Εις μνήμνην αυτών των ανθρώπων μένουμε ως εδώ και θα δούμε πως ξεπερνιέται το αδιέξοδο».

Τέλος, από τη μεριά του, ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Γιάννος Σωκράτους δήλωσε στα ΜΜΕ ότι: «Η παιδεία βρίσκεται σε κρίσιμη φάση και πρέπει να κάνουμε υπομονή. Στις δηλώσεις του Υπουργού φαίνεται ότι υπάρχει αδιέξοδο. Οι εκπαιδευτικές οργανώσεις προσπάθησαν να βρουν κάποιο χώρο συνεννόησης που δεν βρέθηκε, με αποτέλεσμα να γίνει έκτακτη συνεδρία τώρα και τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθούν οι αποφάσεις τους».

Διαβάστε περισσότερα για την Κύπρο πατώντας εδώ!