Εφημερίδες: Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων (29/07/2018)

Εφημερίδες: Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων (29/07/2018)

Η ανάγκη προόδου για θέματα ασφάλειας ώστε να ανοίξει ο δρόμος για μια νέα διάσκεψη για το Κυπριακό, το σκηνικό που διαμορφώνεται περί τελευταίας ευκαιρίας, συνέντευξη του αρχηγού Αστυνομίας για το έγκλημα και διαφθορά, η απεργία των εργαζομένων στον τομέα της καθαριότητας στον Στρόβολο, ο απόηχος των φονικών πυρκαγιών στην Ελλάδα και η θετική αποτίμηση από τη λειτουργία του Γερμανικού Ογκολογικού Κέντρου στη Λεμεσό, είναι τα κύρια θέματα που προβάλλονται στα πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπου της Κυριακής.

H «Αλήθεια» με κύριο τίτλο «Πρόοδος στην Ασφάλεια» γράφει ότι ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου αναφέρει στην «Α» ότι προϋπόθεση για να ανοίξει ο δρόμος για ένα νέο Κρανς Μοντανά το οποίο να καταλήξει σε τελική λύση είναι η πρόοδος στην ασφάλεια. Αλλού γράφει ότι στην Αττική στους 88 έφθασε ο αριθμός των επιβεβαιωμένων νεκρών από την πυρκαγιά -δολοφόνο και όλα δείχνουν ότι η μαύρη λίστα θα κλείσει με τριψήφιο αριθμό τελικά. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο οίκος Moody’s αναβάθμισε την μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Κύπρου λόγων τραπεζών.

Ο «Πολίτης» υπό τον πρωτοσέλιδο τίτλο «Μας λείπουν τα νομικά εργαλεία» φιλοξενεί συνέντευξη του αρχηγού Αστυνομίας που μιλά για το έγκλημα και τη διαφθορά. Αλλού προβάλλει συνέντευξη του Τουμάζου Τσελεπή στον «Π», ο οποίος αναφέρει ότι οι διεθνείς παίκτες του Κυπριακού φαίνεται να έχουν αποφασίσει ότι για να λυθεί το Κυπριακό θα πρέπει να ικανοποιήσουν πλήρως τους Ε/κ στο θέμα Ασφάλεια/Εγγυήσεις και σε πολύ μεγάλο βαθμό στο Εδαφικό. Σε άλλη συνέντευξη στην εφημερίδα ο δήμαρχος Αγλαντζιάς Χ. Πετρίδης αναφέρει ότι παραδίδεται σε 10 μέρες η Λεωφόρος Αγλαντζιάς.

Ο «Φιλελεύθερος» στο πρωτοσέλιδό του θέμα με τίτλο «Σκηνικό για τελευταίο μίλι», γράφει ότι διαμορφώνονται δεδομένα για τελική παρέμβαση στο Κυπριακό τον Σεπτέμβριο και ότι παρέμβαση φιλικής με την Κύπρο χώρας προς τις ΗΠΑ απέτρεψε τα χειρότερα για την ΟΥΝΦΙΚΥΠ. Αλλού γράφει ότι ολοκληρώθηκε χθες βράδυ η μεταφορά την ανθρωπιστικής βοήθειας από την Κύπρο στην Ελλάδα. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στις αποσπάσεις κυβερνητικών υπαλλήλων και γράφει ότι μέχρι φαρμακοποιός και δεσμοφύλακας αποσπάστηκαν στο Προεδρικό και κτηνιατρικός επιθεωρητής στο Τμήμα Μετεωρολογίας.

Η «Χαραυγή» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Αθέμιτη καταστολή της απεργίας στο Στρόβολο» γράφει ότι με πρόσχημα τη βελτίωση του επιπέδου καθαριότητας, ο Δήμος Στροβόλου επιμένει στη συλλογή σκυβάλων από ιδιωτικά συνεργεία, την ώρα που οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε απεργία, καλώντας μάλιστα σε βοήθεια και την Αστυνομία. Αλλού αναφέρεται στα αμέτρητα γιατί της τραγωδίας στην Αττική και τις διαχρονικές ευθύνες. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε «αργό θάνατο της Επιτροπής Σιτηρών» και γράφει ότι απειλείται η βιωσιμότητα ενός οργανισμού, ο οποίος μέχρι το ’13 σημείωνε κέρδη, δημιουργώντας κεφαλαιακά αποθέματα 18 εκ.

Η εβδομαδιαία «Καθημερινή της Κυριακής» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Η κλιματική απειλή είναι ήδη εδώ», αναφέρεται στο χρονικό της άφατης τραγωδίας στην Αττική, αλλά και στις πραγματικότητες στην Κύπρο η οποία, όπως αναφέρει, βρίσκεται στο μάτι της απερήμωσης. Σε άλλο θέμα φιλοξενεί συνέντευξη του Χρηματοοικονομικού Επιτρόπου Παύλου Ιωάννου ο οποίος αναφέρεται ότι πολλά είναι τα θετικά από τη συμφωνία για τη Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα. Αλλού φιλοξενείς συνέντευξη του διαπραγματευτή Ανδρέα Μαυρογιάννη ο οποίος αναφέρει ότι τυχόν νέα αποτυχία της Διάσκεψης για το Κυπριακό θα μας βάλει σε αχαρτογράφητα νερά.

Η εβδομαδιαία εφημερίδα «Σημερινή της Κυριακής», με πηχυαίο τίτλο «Ελλάς γιατί τη σκοτώσατε;» γράφει στο κύριο της θέμα ότι ανθρώπινο χέρι έσπειρε την τραγωδία στην Ελλάδα και φιλοξενεί οδοιπορικό της «Σ», με ανθρώπινες μαρτυρίες, στον τόπο του ολέθρου. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε «διάλογο μονολόγων» στην παιδεία και γράφει ότι δύσκολη προβάλλει η αίσια έκβαση της κρίσης. Αλλού γράφει ότι η προοπτική ενός…μίνι ΓΕΣΥ φαντάζει πλέον ως πολύ πιθανή, μετά τη διεύρυνση του χάσματος μεταξύ των εμπλεκόμενων μερών.

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων...

Τα πρωτοσέλιδα της Ελλάδας...