Δέχονται αιτήσεις για τρεις θέσεις Δικαστή στο Διοικητικό Δικαστήριο Διεθνούς Προστασίας

Δέχονται αιτήσεις για τρεις θέσεις Δικαστή στο Διοικητικό Δικαστήριο Διεθνούς Προστασίας

Ως τις 10 Σεπτεμβρίου θα μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους οι ενδιαφερόμενοι για τις τρεις θέσεις Δικαστή Διοικητικού Δικαστηρίου Διεθνούς Προστασίας, όπως ανακοίνωσε το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο.

Το νέο δικαστήριο θα ασχολείται αποκλειστικά με τον όγκο των προσφυγών για διεθνή προστασία με στόχο από την μια την αποσυμφόρηση του Διοικητικού Δικαστηρίου και την πιο γρήγορη εκδίκαση των προσφυγών.

Κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή ο Υπουργός Δικαιοσύνης Ιωνάς Νικολάου είχε αναφέρει ότι ενώ πριν από 1,5 – 2 χρόνια οι σχετικές υποθέσεις που καταχωρούνταν ήταν περίπου 350 – 400 τον χρόνο, έχουν σχεδόν διπλασιαστεί.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε κάνει ο κ. Νικολάου ενώ τον Ιανουάριο του 2017 εκκρεμούσαν 7.540 υποθέσεις και καταχωρήθηκαν 1.840, εκδικάστηκαν μόλις 1.355.

ΚΥΠΡΟΣ: Αξιωματικοί διαγράφουν καταγγελίες «δικών» τους - Τους επισκέφτονται εν ώρα εργασίας

«Η κατάσταση τους τελευταίους μήνες τους 2017 είναι ενδεικτική και έτσι συνεχίζει για τους πρώτους μήνες του 2018», είχε αναφέρει.
 
Η ανακοίνωση η οποία έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Ανωτάτου αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι οι δικηγόροι που ενδιαφέρονται για τις τρεις θέσεις, «μπορούν να υποβάλουν αίτηση συνοδευόμενη από βιογραφικό σημείωμα, στην Πρόεδρο του Διοικητικού Δικαστηρίου στο Ανώτατο Δικαστήριο».

Τελευταία ημερομηνία υποβολής αιτήσεων είναι η 10η Σεπτεμβρίου 2018.

Η πλήρης ανακοίνωση του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου εδώ.

Διαβάστε περισσότερα για την Κύπρο πατώντας εδώ!