Σάλος για την απόφαση του Δικαστηρίου - Δείτε εδώ όλα όσα εχουν γίνει

Σάλος για την απόφαση του Δικαστηρίου - Δείτε εδώ όλα όσα εχουν γίνει

Σάλος έχει ξεσπάσει μετά από την απόφαση του Δικαστηρίου, έχοντας ως αποτέλεσμα την παρέμβαση πολιτικών κομμάτων αλλά και Αστυνομίας Κύπρου.

Αρχικά υπενθυμίζεται η απόφαση του δικαστηρίου να απαλλάξει από τις κατηγορίες που αντιμετώπιζαν δυο κατηγορούμενοι ηλικίας 47 και 64 χρονών σχετικά με σοβαρές υποθέσεις με ναρκωτικά. Περισσότερα για τις κατηγορίες που αντιμετώπιζαν εδώ.

Η ομόφωνη απόφαση του Κακουργιοδικείου Λευκωσίας πάρθηκε λόγω της καταστροφής των τεκμηρίων από τη φωτιά που ξέσπασε στις 26 Φεβρουαρίου 2018 στο χώρο φύλαξης τεκμηρίων των Δικαστηρίων Λευκωσίας. Περισσότερα για την φωτιά στις 26 Φεβρουαρίου εδώ.

Επικαλούμενοι το σύγγραμμα των Ηλιάδη και Σάντη «Το Δίκαιο της Απόδειξης, Δικονομικές και Ουσιαστικές Πτυχές», οι τρεις Δικαστές του Κακουργιοδικείου απάλλαξαν ομόφωνα τους κατηγορουμένους. Διαβάστε όλα όσα αναφέρθηκαν στο δικαστήριο εδώ.

Ωστόσο με την δημοσιοποίηση της πιο πάνω απόφασης του Δικαστηρίου, σάλος ξέσπασε και στον πολιτικό χώρο με τα μέχρι στιγμής πολιτικά κόμματα, ΕΔΕΚ, Κίνημα Αλληλεγγύης και ΑΚΕΛ να εκφράζουν την απογοήτευσή τους για την απαλλαγή κατηγορούμενων σε μια τόσο σοβαρή υπόθεση ενώ κάλεσαν το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, να δώσει εξηγήσεις. Διαβάστε ολόκληρες τις ανακοινώσεις των τριών κομμάτων εδώ.

Από την άλλη η η Νομική Υπηρεσία προτίθεται να εφεσιβάλει την απόφαση που εξέδωσε χθες το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας, μετά από τη σημερινή ανακοίνωση του Γενικού Εισαγγελέα. Διαβάστε εδώ όλα όσα ανέφερε η Νομική Υπηρεσία.

Τέλος έκανε την εμφάνισή της με επίσημη ανακοίνωση και η Αστυνομία Κύπρου η οποία με αφορμή τη σημερινή ανακοίνωση της Νομικής Υπηρεσίας της Δημοκρατίας στην οποία γίνεται αναφορά στην φρούρηση και τον έλεγχο των κτιριακών εγκαταστάσεων των Δικαστηρίων έδωσε την δική της απάντηση. Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση της Αστυνομίας

Διαβάστε περισσότερα για την Κύπρο πατώντας εδώ!