Αποκαταστάθηκε η βλάβη στη μονάδα αφαλάτωσης - Πότε επιστρέφει η παροχή νερού

Αποκαταστάθηκε η βλάβη στη μονάδα αφαλάτωσης - Πότε επιστρέφει η παροχή νερού

Αποκαταστάθηκε η βλάβη στη Μονάδα Αφαλάτωσης Δεκέλειας ωστόσο η παροχή νερού σε όλους τους Δήμους και Κοινότητες της ελεύθερης Αμμοχώστου αναμένεται να πάρει γύρω στις 24 ώρες.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Παραλιμνίου Θεόδωρος Πυρίλλης «από τη βλάβη στη Μονάδα Αφαλάτωσης Δεκέλειας που παρατηρήθηκε χθες το βράδυ, μειώθηκαν σημαντικά οι ποσότητες νερού που λαμβάνει η ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου. Συγκεκριμένα από τις 40 χιλιάδες κυβικά μέτρα νερού ημερησίως σήμερα λαμβάνουμε γύρω στις 25 χιλιάδες κυβικά». Πρόσθεσε ότι «γύρω στις οκτώ απόψε αποκαταστάθηκε η βλάβη στη Μονάδα Αφαλάτωσης ωστόσο η πλήρης παροχή νερού στο καταναλωτικό κοινό θα πάρει γύρω στις 24 ώρες».

Διαβάστε: ΠΑΦΟΣ: Νεκρός άντρας στην περιοχή του Ακάμα

Ο κ. Πυρίλλης εξέφρασε «ικανοποίηση για την αποκατάσταση της βλάβης στη Μονάδα» και έδωσε «συγχαρητήρια στο Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων για τον άμεσο χειρισμό του προβλήματος. Μέχρι αυτή την ώρα λειτουργοί του Τμήματος εργάζονται για αποκατάσταση της βλάβης, με τις επίμονες προσπάθειες τους κατάφεραν να λυθεί το πρόβλημα που παρουσιάστηκε και τους απονείμουμε τα εύσημα».

Πρόσθεσε ότι λόγω της θερινής περιόδου υπάρχει αυξημένη ζήτηση νερού στη περιοχή, ανέφερε πως «δόθηκε όπως πάντα προτεραιότητα στη παροχή νερού στην τουριστική περιοχή» και σημείωσε ότι «δεν γίνεται οποιαδήποτε αποκοπή νερού στην τουριστική περιοχή». Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Πυρίλλης είπε πως οι ανάγκες σε νερό της τουριστικής περιοχής Αμμοχώστου ανέρχονται στις 14 χιλιάδες κυβικά μέτρα την ημέρα. Με το πρόβλημα που δημιουργήθηκε πήραμε για ολόκληρη την ελεύθερη Αμμόχωστο 13 -14 χιλιάδες κυβικά μέτρα νερού και οι ποσότητες αυτές προωθούνται στην τουριστική περιοχή».

Διαβάστε περισσότερα για την Κύπρο πατώντας εδώ!