Ποινή «χάδι» για το νεαρό που προκάλεσε το θανατηφόρο στη Δευτερά - Ψυχολογικά προβλήματα ο δράστης

Ποινή «χάδι» για το νεαρό που προκάλεσε το θανατηφόρο στη Δευτερά - Ψυχολογικά προβλήματα ο δράστης

Η ποινή που δέχτηκε ο δράστης του δυστυχήματος στη Δευτερά ήταν έξι μήνες φυλάκιση.

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας αποφάσισε για το θανατηφόρο που σημειώθηκε στις 20 Δεκεμβρίου του 2016, με θύμα τον Γιάννη Χατζηγιάννη, ετών 49, που ήταν πατέρας δύο παιδιών, ότι ο 22χρονος που παραδέχτηκε αμέσως την ενοχή του, θα φυλακιστεί για έξι μήνες. Μάλιστα, ο νεαρός φαίνεται ότι αντιμετωπίζει βαρέως το δυστύχημα, διότι παρουσίασε έγγραφα γιατρού που δείχνουν ότι πάσχει από μετατραυματικό στρες.

Διαβάστε: Θάνατος 8χρονης - «Έσβησε» για λίγα ευρώ

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να εγκαταλείψει τις σπουδές του, ενώ αδυνατεί να σταθεροποιηθεί σε κάποια εργασία λόγω κρίσεων πανικού. Θυμίζουμε ότι το περιστατικό συνέβη στις 07:45 το πρωί, όταν το ημιφορτηγό που επέβαινε το θύμα, στάθμευσε σε μία λωρίδα κυκλοφορίας της οδού Κώστα Μισιαούλη στη Δευτερά με σκοπό εκτέλεση εργασιών σε κατοικία. Ο άτυχος άνδρας ήταν συνοδηγός, κατέβηκε από το φορτηγό για να κατεβάσει από την κάσα του οχήματος προειδοποιητικούς κώνους και να τους τοποθετήσει στον δρόμο, εκεί όπου δέχτηκε το χτύπημα από τον νεαρό, με αποτέλεσμα να υποστεί θανάσιμο τραυματισμό.

Στην υπεράσπιση του κατηγορουμένου, σύμφωνα με την εφημερίδα «Πολίτης», ο συνήγορος μίλησε για στιγμιαία αβλεψία, υποδεικνύοντας ότι στην πρόκληση του συνέβαλε και ο τρόπος στάθμευσης του φορτηγού που ήταν παράνομος, αφού δημιούργησε πρόβλημα στην κυκλοφορία. Επίσης, αναφέρθηκε πως ο κατηγορούμενος οδηγούσε με επιτρεπόμενη ταχύτητα, ενώ «ακούστηκε» πως δεν αντέδρασε σωστά, διότι είχε στρέψει την προσοχή του σε άλλο όχημα που ήταν σταματημένο στην άλλη πλευρά του δρόμου και τη δεδομένη χρονική στιγμή επιχειρούσε να επανέλθει στην κυκλοφορία.

Ο δικαστής κ. Χρίστος Ρασπόπουλος δεν έκανε αποδεκτή την επιχειρηματολογία του συνήγορου, αντίθετα έκρινε ότι ο κατηγορούμενος υπέπεσε σε σοβαρό σφάλμα καθώς οδηγούσε σε έναν δρόμο με ορατότητα 237 μέτρα, άρα έπρεπε να είναι πιο προσεκτικός. Ο Δικαστής δέχθηκε ότι το φορτηγό δημιουργούσε θέμα στην κυκλοφορία, ωστόσο, όπως σημειώνει στην απόφαση του, ο κατηγορούμενος όφειλε να λάβει τα δέοντα μέτρα για την αποφυγή της σύγκρουσης και το θάνατο του άτυχου άντρα.

Διαβάστε περισσότερα για την Κύπρο πατώντας εδώ!