«Μελετημένη» η αποφυλάκιση του Ρίκκου Ερωτοκρίτου

«Μελετημένη» η αποφυλάκιση του Ρίκκου Ερωτοκρίτου

Δημοσιεύθηκε ο νόμος στις 25 Μαίου – Υπέβαλε αίτημα τον Ιούνιου και στις 3 Αυγούστου βρέθηκε εκτός φυλακών.

Σύμφωνα με το σημερινό δημοσίευμα του «Φιλελεύθερου», ο νέος νόμος - απόφαση από την Ολομέλεια της Βουλής με ομόφωνη απόφαση τον περασμένο Μάιο, έδωσε την ευκαιρία στον Ρίκκο Ερωτοκρίτου να βρεθεί, πριν απ’ ότι θα έπρεπε, εκτός φυλακών.

Συγκεκριμένα, ο εν λόγο νόμος δίνει το δικαίωμα στους φυλακισμένους να υποβάλουν την αίτηση η οποία θα μπορεί να τους εξασφαλίσει την αποφυλάκισή τους πριν το ήμισυ της ποινής τους.

Όπως όλα δείχνουν η αλλαγή αυτή στο νόμο φάνηκε να είναι «κομμένη» και «ραμμένη» για τον Ρίκκο Ερωτοκρίτου ο οποίος με την δημοσιοποίηση του νόμου, προσέτρεξε σε αίτηση αποφυλάκισής του.

Πάφος: Νέο θανατηφόρο τροχαίο με θύμα 28χρονο - Στη δημοσιότητα το όνομά του

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Ρίκκος Ερωτοκρίτου, καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 3,5 χρόνων δηλαδή 42μήνες και αποφυλακίστηκε στους 17 μήνες.

Πιο συγκεκριμένα η νέα νομοθεσία δημοσιεύθηκε στις 25 Μαίου με τον Ρίκκο να υποβάλει αίτημα τον Ιούνιου και στις 3 Αυγούστου να έχει βρεθεί εκτός φυλακών.

Τέλος να εξηγήσουμε ότι με βάση τον νόμο οι κατάδικοι μπορούν να υποβάλουν αίτημα αποφυλάκισης στο Συμβούλιο Αποφυλακίσεως όταν θα έχει περάσει το ήμισυ της ποινής τους.

Υπόψη θα λαμβάνονται και οι μειώσεις λόγω καλής διαγωγής και εργατικότητας αλλά και αναστολή ή μετατροπή της ποινής από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Διαβάστε περισσότερα για την Κύπρο πατώντας εδώ!