ΠΑΦΟΣ: Έξαλλοι οι κάτοικοι με τα drones - «Αλωνίζουν στον ουρανό κατασκοπεύοντας τη ζωή μας»

ΠΑΦΟΣ: Έξαλλοι οι κάτοικοι με τα drones - «Αλωνίζουν στον ουρανό κατασκοπεύοντας τη ζωή μας»

Πολλές αντιδράσεις έχουν ξεσπάσει από τους κατοίκους της Πάφου προς τα αρμόδια τμήματα της κρατικής μηχανής για τη χρήση των drones.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Φιλελεύθερος», οι κάτοικοι διαμαρτύρονται έντονα για τη χρήση των drones πάνω από τις ιδιωτικές τους περιουσίες. Αξίζει να σημειωθεί πως μέσω επιστολής στους αρμόδιους, θέτουν τα λογικά ερωτήματα, εάν δικαιούται κάποιος να τραβά φωτογραφίες ή videos πάνω από τις περιουσίες, δίχως κάποια σχετική άδεια από τους ίδιους ή το κράτος.

Διαβάστε: Λεμεσός: Ξέσπασε φωτιά σε διαμέρισμα - Απουσίαζαν οι ιδιοκτήτες

«Ποιος δίνει άδεια σε αυτούς τους ιδιοκτήτες drones να αλωνίζουν τον ουρανό δίχως κανένα όριο και κανέναν έλεγχο κατασκοπεύοντας τη ζωή μας;», αναφέρει χαρακτηριστικά η επιστολή και συνεχίζει σημειώνοντας τα εξής: «Είναι δυνατόν να αγοράζει κάποιος ένα drone και να το στέλνει στα σπίτια μας, πάνω από τα δωμάτια μας, εκεί όπου κοιμούνται τα παιδιά μας»; Οι πολίτες μέσω της επιστολής τονίζουν πως έχουν το δικαίωμα να έχουν προσωπική ζωή, και ζητούν από τους ανθρώπους που έχουν ευθύνη για όλα αυτά τα θέματα, να το δουν άμεσα το θέμα, ώστε να εφαρμοστούν κάποιοι κανονισμοί όπως γίνεται σε κάθε άλλη χώρα.

Η επιστολή σύμφωνα με πληροφορίες από τον «Φιλελεύθερο», αφορά τους κατοίκους της Λεωφόρο Έμπας, κοντά στα δημοτικά όρια της Πάφου, οι οποίοι εμφανίζονται ιδιαίτερα ενοχλημένοι από την αλόγιστη χρήση των drones.

Διαβάστε περισσότερα για την Κύπρο ΕΔΩ!