Εφημερίδες: Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα του Κυπριακού Τύπου (25/08)

Εφημερίδες: Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα του Κυπριακού Τύπου (25/08)

Η απόρριψη των προτάσεων από τους εκπαιδευτικούς και οι εξελίξεις που προδιαγράφονται είναι το βασικό θέμα σε όλα τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων. Προβάλλονται επίσης οι αντιδράσεις από την πτώχευση της Olympic και οι συνέπειες στους ασφαλιζόμενους, η κατάθεση της έκθεσης της Λουτ μετά τις επαφές τις  με όλα τα μέρη, οι προσλήψεις δικαστών για εκδικάσεις αστικών υποθέσεων και υποθέσεων τραπεζών και η έναρξη του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος.

«Αλήθεια» με τίτλο «Απέρριψαν και τις δικές τους προτάσεις» γράφει στο κύριό της θέμα ότι οι εκπαιδευτικές οργανώσεις τίναξαν στον αέρα την τελευταία ευκαιρία για λύση στην παιδεία και ότι απαίτησαν σχέδιο πρόωρης αφυπηρέτησης από το 58ο στο 60ο έτος χωρίς επιβάρυνση και τελικά είπαν `όχι` όταν η κυβέρνηση το αποδέχθηκε. Αλλού αναφέρει ότι ίσως δεν αποφύγουμε την λυπητερή για την Olympic και να κληθεί το ταμείο ασφαλιστικών μηχανοκινήτων οχημάτων στη Λευκωσία να καταβάλει το ποσό των αποζημιώσεων. Η «Α» προβάλλει επίσης καταγγελία που έγινε στον Ελεγκτή για επιλεκτικές προσφορές στο Δήμο Παραλιμνίου.

Η «ΧΑΡΑΥΓΗ» στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «Οι περί χρημάτων ο αγώνας για την Παιδεία» και γράφει πως οι εκπαιδευτικοί προετοιμάζονται πλέον για την μεγάλη εκδήλωση της Τρίτης στο Προεδρικό και ότι αναμένεται να εξαγγείλουν και άλλα μέτρα. Επίσης προβάλλει το θέμα των υψηλών ενοικίων για φοιτητές που φτάνουν έως και τα 600 ευρώ το μήνα. Η «Χ» αναφέρει σε άλλο της θέμα ότι κλείνουν ιατρικά κέντρα χωρίς εναλλακτικές λύσεις με το Υπουργείο να υποστηρίζει ότι μελετά μέτρα.

Με τίτλο στο κύριό του θέμα «Ολομέτωπος ο πόλεμος» «Ο Φιλελεύθερος» γράφει ότι ξεκινούν μέτρα οι εκπαιδευτικοί μετά το ομόφωνο όχι και ότι η κυβέρνηση σταματά τον διάλογο. Αλλού αναφέρει ότι προσλαμβάνονται 47 νέοι δικαστές εντός του 2019 για αστικές υποθέσεις και υποθέσεις που αφορούν τις τράπεζες. Επίσης σε άλλο ρεπορτάζ ο «Φ» αναφέρει πως με νομοθετικές αλχημείες από το 2016 στρώθηκε ο δρόμος για μπλόκο στον έλεγχο στον Συνεργατισμό και αποκλεισμό του Ελεγκτή.

«Λευκή απεργία στην εκπαίδευση» τιτλοφορεί το κύριό του θέμα ο «Πολίτης» που αναφέρει ότι δεν αποφεύχθηκε η ολομέτωπη σύγκρουση, ότι αποσύρονται οι νέες προτάσεις και οι εκπαιδευτικοί προχωρούν κανονικά με εκδήλωση την Τρίτη έξω από το Προεδρικό. Αλλού αναφέρει ότι σύντομα αρχίζει επαφές η Τζέιν Χολ Λουτ σε Αθήνα και Βρυξέλλες και 17 Σεπτεμβρίου υποβάλλει την έκθεσή της στον ΓΓ. Σε άλλο ρεπορτάζ ο «Π» αναφέρει ακόμη ότι δεκάδες τόνοι ψάρι διακινούνται από τα κατεχόμενα για εμπορική χρήση με συνοδεία των απαραίτητων εγγράφων.

Δείτε ΕΔΩ τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων!