Εφημερίδες: Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα του Κυπριακού Τύπου (26/08)

Εφημερίδες: Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα του Κυπριακού Τύπου (26/08)

Η κρίση στην παιδεία, οι γεωπολιτικές εξελίξεις στην περιοχή σε σχέση με το Κυπριακό,  το ενεργειακό πρόγραμμα της Κύπρου, οι εξελίξεις στο τραπεζικό σύστημα μετά το κλείσιμο του Συνεργατισμού και οι διεργασίες των κομμάτων ενόψει των ευρωεκλογών, είναι μερικά από τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπου σήμερα.

Η «Αλήθεια» στο κύριο θέμα της υπό τον τίτλο «Τελικά, ποιος πληρώνει τη λυπητερή; Εμείς ή οι Βούλγαροι» γράφει ότι σύγχυση επικρατεί αναφορικά με το ποιος θα αναλάβει τις υποχρεώσεις που έχει σε Κύπρο και Βουλγαρία η ασφαλιστική εταιρεία Olympic, η οποία ως γνωστό έχει χρεωκοπήσει. Αλλού γράφει ότι σε μια μορφή ανταρτοπόλεμου φαίνεται να επιδίδονται προς το παρόν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των εκπαιδευτικών. Η εφημερία φιλοξενεί πρωτοσέλιδα συνέντευξη του Ανδρέα Μαυρογιάννη στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων στην οποία αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι δεν υπάρχει «βελούδινο διαζύγιο» για την Κύπρο.

Ο «Πολίτης» υπό τον τίτλο «Τεράστια σπατάλη στα σχολεία μας» φιλοξενεί στο κύριο του θέμα συνέντευξη του Υπουργού Παιδείας Κώστα Χαμπιαούρη ο οποίος δηλώνει αποφασισμένος να συνεχίσει την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση και τον εξορθολογισμό του δημόσιου σχολείου. Η εφημερίδα παρουσιάζει επίσης πρωτοσέλιδα τα αποτελέσματα μελέτης που δείχνει ότι η Λεμεσός δεν χωράει άλλα αυτοκίνητα. Αλλού γράφει ότι εντός Σεπτεμβρίου πέφτουν οι υπογραφές με Αίγυπτο για το κοίτασμα «Αφροδίτη».

«Ο Φιλελεύθερος» με τίτλο στο κύριο του θέμα «Σε ρυθμούς ‘Ψυχρού Πολέμου’» γράφει ότι οι ραγδαίες γεωπολιτικές εξελίξεις στην περιοχή επηρεάζουν και το κυπριακό πρόβλημα το οποίο είναι «χαμένο» στις αντιπαραθέσεις Ουάσινγκτον και Άγκυρας. Η εφημερίδα δημοσιεύει επίσης πρωτοσέλιδα ανάλυση του Θεόδωρου Καρυώτη ο οποίος σημειώνει, μεταξύ άλλων, ότι η Τουρκία δεν θα κάνει ποτέ πίσω στην ΑΟΖ. Σε άλλο θέμα της από την πρώτη σελίδα, η εφημερίδα γράφει ότι οι δημόσιες μεταφορές εισέρχονται σε νέα περίοδο με προοπτική το 2030.

Η εφημερίδα «Χαραυγή» υπό τον  τίτλο « Με εκφοβισμό ‘παιδεύει’ η Κυβέρνηση» γράφει ότι πανικοβλημένη από την τροπή που παίρνουν τα πράγματα στην παιδεία η κυβέρνηση καλεί τον Γ. Εισαγγελέα να δώσει τα φώτα του για την «τιμωρία» όσων δεν συμμορφώνονται στις υποδείξεις. Η εφημερίδα δημοσιεύει πρωτοσέλιδα συνέντευξη του Χαράλαμπου Έλληνα ο οποίος, αναφέρει μεταξύ άλλων, ότι τα δεδομένα δεν δικαιολογούν αλλαγή του συμβολαίου για το «Αφροδίτη». Αλλού αναφέρεται στη δημιουργία ιστοσελίδας η οποία περιέχει οδηγίες για το πως μπορούν να προστατευθούν οι πολίτες σε περίπτωση ατυχήματος στις εγκαταστάσεις πετρελαιοειδών.

Δείτε ΕΔΩ τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων!