«Βανδαλισμοί» στο Μακάρειο Στάδιο λίγες ώρες πριν το Δόξα - Ανόρθωση (pics)

«Βανδαλισμοί» στο Μακάρειο Στάδιο λίγες ώρες πριν το Δόξα - Ανόρθωση (pics)

Η πρώτη μέρα της Α΄ κατηγορίας βρίσκεται σε εξέλιξη με δύο παιχνίδια να έχουν ήδη ολοκληρωθεί.

Επιμέλεια: Κυριάκος Αποστόλου

Την Κυριακή (26/8) παίζουν στο Μακάρειο Στάδιο η Δόξα με την Ανόρθωση με τις δύο ομάδες να έχουν φιλοδοξίες για το φετινό «μαραθώνιο», ωστόσο, τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως τα θέλουμε, εφόσον «κανίβαλοι» έκαναν ζημιές στο παραδοσιακό στάδιο της Λευκωσίας.

Διαβάστε: Στην περιοχή Φασουρίου το 1860 κατοικούσαν 500 Τζερκέζοι από την Κιρκισία!

Ο ΚΟΑ το πρωί της Κυριακής (26/8) εξέδωσε ανακοίνωση για τις ζημιές που σημειώθηκαν, αφού βρέθηκαν σπασμένα καθίσματα, συνθήματα σε τοίχους, και γενικότερες φθορές εντός αλλά και εκτός αγωνιστικού χώρου.

Ο πρόεδρος του ΚΟΑ με μήνυμα του στο facebook καλεί όλους τους υγιείς φιλάθλους να μαζευτούν στο Μακάρειο στάδιο για να ξεκινήσει το καθάρισμα του αγωνιστικού χώρου, αφού με αυτή την κατάσταση δεν μπορεί να γίνει το ματς, αν και πληροφορίες λένε, πως θα διεξαχθεί κανονικά, δίχως περισσότερα προβλήματα. 

Το μήνυμα του Κλεάνθη Γεωργιάδη: «Δολιοφθορές στο Μακάρειο. Αντιστεκόμαστε στην Βία. Επειδή κάποιοι ανεγκέφαλοι ψες το βράδυ προέβησαν σε δολιοφθορές στο Μακάρειο στάδιο, και επειδή για να διεξαχθεί ο αγώνας απόψε πρέπει να καθαριστεί το γήπεδο από τα γυαλιά, καρφιά, βίδες κλπ, ΚΑΛΟΥΜΕ τους υγιείς φιλάθλους όπως μαζευτούμε στο Μακάρειο για να το καθαρίσουμε».

Δείτε τις φωτογραφίες μέσα από τη σελίδα του Οργανισμού στο Facebook:

Η ανακοίνωση των «Μαχητών» για το συμβάν:

«Ως συνέχεια της προηγούμενης ανακοίνωσης μας, πιστοί στους λόγους ίδρυσης μας και έχοντας χρέος τα 24 χρόνια ιστορίας μας, οφείλαμε να στείλουμε κάποια μηνύματα στους ανθρώπους της ομάδας για να προλάβουμε παρατράγουδα που θα μας θύμιζαν το μαύρο πρόσφατο παρελθόν. Μπορεί να είμαστε εκτός γηπέδων την δεδομένη στιγμή αλλά δεν παύει να πονάμε και να θέλουμε η ομάδα μας να ανακτήσει την χαμένη της αίγλη. Έτσι λοιπόν δόθηκαν κάποια μηνύματα τα οποία, είμαστε πεπεισμένοι πως θα προστατέψουν την ΑΝΟΡΘΩΣΗ και θα της επιτρέψουν να πραγματοποιήσει και τους φετινούς της στόχους αρχής γενομένης από σήμερα. Η ΑΝΟΡΘΩΣΗ οφείλει στην τεράστια Ιστορία της και στον μεγάλο της κόσμο, να διεκδικεί τους τίτλους μέχρι και το τελευταίο λεπτό. Καλή αρχή να ευχηθούμε στο ποδοσφαιρικό κομμάτι και ας μας απαντήσουν μετά το τέλος του παιχνιδιού, ποδοσφαιριστές και τεχνική ηγεσία, ποια τα συναισθήματα τους σε σχέση με τον περσινό αγώνα στο Μακάρειο.

Επίσης τέθηκε στο τραπέζι το πολύκροτο θέμα “κάρτα φιλάθλου” και στέλνουμε το μήνυμα ότι θα κάνουμε τα πάντα μέχρι αυτό το άσκοπο μέτρο να πέσει τελεσίδικα. Γνωστοποιήθηκε η θέση μας στους αρμοδίους με επιχειρήματα και αναμένουμε συναντήσεις με οποιοδήποτε φορέα θέλει και είναι έτοιμος να μας αντιμετωπίσει έντιμα και σταράτα. Δεν μάθαμε να κρυβόμαστε ποτέ, από όλους αυτούς τους ανίδεους, και τους αντιμετωπίζουμε βλέποντας τους στα μάτια. Είμαστε ήδη σε συνεννόηση και σε συνομιλίες με τους υπόλοιπους οπαδούς μέσω του ενιαίου κινήματος και όλοι μαζί θα πολεμήσουμε αυτούς που θέλουν να μας στερήσουν τις Κυριακές μας. Τα κατάλληλα άτομα για να μιλήσουν για το θέμα των γηπέδων είναι οι ΟΠΑΔΟΙ που ζουν τα προβλήματα επί καθημερινής βάσεως και όχι ο κάθε νεο-επενδυτής και ο κάθε πολιτικάντης που η σχέση τους με το ποδόσφαιρο είναι σαν την δική μας με την αστρολογία. Όλοι αυτοί είναι πιόνια του συστήματος, που μοναδικό σκοπό έχουν να εξυπηρετούν τα συμφέροντα τους.

Ένα σύστημα που δεν νοιάστηκε ποτέ για την παιδεία, ένα κράτος που δεν αντιλαμβάνεται τα κοινωνικά προβλήματα, ομοσπονδίες να διοικούνται από άτομα ανίκανα που δεν πάτησαν το πόδι τους σε γήπεδα, «ξαφνικά» κόπτονται για να διορθώσουν κάτι που οι ίδιοι δημιούργησαν. Άστε τον αθλητισμό στον κόσμο του και στους οπαδούς και ζήστε εσείς τον δικό σας. Με το τεράστιο κενό στον «εγκέφαλο» σας μεταξύ πραγματικότητας και απέραντης φαντασίας όπου μεγαλώνει δραματικά.

Υ.Γ. Ο Παν.Συ.Φι. δεν έχει καμία σχέση με τα ψεσινά συμβάντα τα οποία και καταδικάζουμε. Στόχος δεν είναι τα ήδη κατεστραμμένα γήπεδα αλλά αυτοί που θέλουν να τα αδειάσουν!

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΟΠΑΔΟΥ

Παν.Συ.Φι. Ανόρθωσις Αμμοχώστου – MAXHTEC 1994».

Διαβάστε περισσότερα για την Κύπρο ΕΔΩ!