Προβληματικά σημεία στην αγορά υπηρεσιών εντοπίζει ο Γεν. Ελεγκτής

Προβληματικά σημεία στην αγορά υπηρεσιών εντοπίζει ο Γεν. Ελεγκτής

Η Παγκύπρια Συντεχνία Εκτάκτων και Συμβασιούχων Ιατρών αναφέρει ότι «σύμφωνα και με τις διαπιστώσεις του Γενικού Ελεγκτή, Οδυσσέα Γεωργιάδη, υπάρχουν πολλά προβληματικά σημεία σχετικά με τη χρηματοδότηση και τις διαδικασίες που ακολουθούνται για αγορά υπηρεσιών, ώστε να καλυφθούν υπηρεσίες που δεν παρέχονται από τα νοσηλευτήρια».

Προσθέτει ότι «εμείς θεωρούμε ότι με ορθό προγραμματισμό πολλές από τις υπηρεσίες αυτές μπορούν να αρχίσουν σύντομα να παρέχονται στα δημόσια νοσηλευτήρια ενώ για επίτευξη του στόχου αυτού πρέπει να δοθεί στήριξη σε γιατρούς του δημοσίου σε θέματα εκπαίδευσης, εξοπλισμού και οργάνωσης».

Σε ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι «ένα θέμα που δεν τίθεται στην έκθεση του Γενικού Ελεγκτή είναι αυτό του ωραρίου εργασίας των ιατρικών λειτουργών, που συχνά υπερβαίνει το νενομισμένο ωράριο ανά 24ωρο και ανά εβδομάδα και είναι θέμα αλληλένδετο με τη σωστή στελέχωση των κλινικών».

«Θεωρούμε ότι η αποσαφήνιση του καθεστώτος εργασίας αλλά και των καθηκόντων ενός εκάστου λειτουργού κατά την εφημερία, είναι απαραίτητη για το καλό των ασθενών και την προστασία των λειτουργών» αναφέρει η Παγκύπρια Συντεχνία Εκτάκτων και Συμβασιούχων Ιατρών.

Ευελπιστούμε «ο διάλογος που έχει ξεκινήσει με το Υπουργείο Υγείας να καταλήξει γρήγορα σε βελτιωτικά μέτρα» αναφέρει τέλος η συντεχνία δηλώνοντας ετοιμότητα «να συμβάλουμε στην επίτευξη της προσδοκώμενης αλλαγής στο χώρο της Υγείας».

Διαβάστε περισσότερα για την Κύπρο εδώ!