Χωριστές συναντήσεις με Υπουργείο Παιδείας και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις ζητά η Παιδοβουλή

Χωριστές συναντήσεις με Υπουργείο Παιδείας και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις ζητά η Παιδοβουλή

Χωριστές συναντήσεις με Υπουργείο Παιδείας και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις ζητά η Παιδοβουλή εκφράζοντας για άλλη μια φορά θλίψη για τις εξελίξεις στο χώρο της εκπαίδευσης.

Σε επιστολή που έστειλε στον Υπουργό και τις Εκπαιδευτικές Οργανώσεις, την οποία κοινοποίησε στα ΜΜΕ, η Παιδοβουλή αναφέρει ότι το εκπαιδευτικό σύστημα νοσεί, γι’ αυτό και θεωρεί απαραίτητο ένα σωστό εξορθολογισμό εφ’ όλης της ύλης του δημοσίου σχολείου.

Διαβάστε: ΠΑΙΔΕΙΑ: Συνεδριάζει η Επιτροπή Παιδείας για τα προβλήματα και τη νέα χρονιά

«Η βελτίωση των αναλυτικών προγραμμάτων, η αναπροσαρμογή τους ώστε να συνάδουν με τον εκπαιδευτικό χρόνο, η αξιολόγηση του μαθητή, του εκπαιδευτικού και του εκπαιδευτικού έργου και η διαφοροποίηση του τρόπου διδασκαλίας, ώστε να εξυπηρετούνται και τα παιδιά που αντιμετωπίζουν δυσκολίες, χωρίς να περιθωριοποιούνται, είναι μόνο μερικά από τα θέματα που θα πρέπει να εξετασθούν και να βελτιωθούν. Σε αυτό το γενικό πλαίσιο διαβούλευσης δεν πρέπει φυσικά να εξαιρούνται τα παιδιά, εισακούγοντας τη φωνή τους μέσω του αιρετού σώματος των εκπροσώπων τους, την Παιδοβουλή», αναφέρει η επιστολή.

Η Παιδοβουλή τονίζει ότι επιβάλλεται να βρεθεί η χρυσή τομή μεταξύ Υπουργείου και συνδικαλιστικών οργανώσεων και να αρχίσει ο διάλογος. «Χρειαζόμαστε το κράτος, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς μας να ταχθούν στο ίδιο με μας μετερίζι, υποστηρίζοντας το συμφέρον της εκπαίδευσης και το συμφέρον των παιδιών», καταλήγει η επιστολή.

Διαβάστε περισσότερα για την Κύπρο ΕΔΩ!