Συμπαρίσταται στους εκπαιδευτικούς η Συντονιστική Επιτροπή Ανεξάρτητων Συνδικαλιστικών Οργανώσεων

Συμπαρίσταται στους εκπαιδευτικούς η Συντονιστική Επιτροπή Ανεξάρτητων Συνδικαλιστικών Οργανώσεων

Για μονομερείς και ετσιθελικές αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας, που πυροδότησαν την κρίση στην παιδεία, κάνει λόγο η Συντονιστική Επιτροπή Ανεξάρτητων Συνδικαλιστικών Οργανώσεων, και εκφράζει αμέριστη συμπαράσταση στον αγώνα των εκπαιδευτικών.

Όπως αναφέρει, οι «μονομερείς ενέργειες» του Υπουργείου στοχεύουν στην «κατάργηση υφιστάμενων συμφωνιών και καταστρατηγούν τους εργασιακούς θεσμούς».

Διαβάστε: ΠΑΙΔΕΙΑ: Συνεδριάζει η Επιτροπή Παιδείας για τα προβλήματα και τη νέα χρονιά

«Οι μονομερείς ενέργειες από πλευράς Υπουργείου Παιδείας, στοχεύουν στην κατάργηση του θεσμοθετημένου διαλόγου, στοχοποιούν άμεσα τις συνδικαλιστικές οργανώσεις των εκπαιδευτικών και προετοιμάζουν, ως στόχους, ολόκληρο το συνδικαλιστικό κίνημα και τους εργαζομένους γενικότερα» αναφέρεται στην ανακοίνωση των οργανώσεων ΕΤΥΚ, ΠΟΑΣ (ΠΑΣΕ-ΑΤΗΚ, ΠΑΣΕ-ΔΗΤΑ, ΣΕΠΑΗΚ, ΣΥΑΛΚ, ΣΥΒΑΗΚ, ΑΣΥΓΕΒ), ΠΑΣΥΝΟ, ΑΣΔΥΚ.

Καλούν δε το Υπουργείο Παιδείας να αναθεωρήσει τη στάση του, ώστε να καταστεί δυνατή η επίλυση των διαφορών, στο πλαίσιο των αρχών του αλληλοσεβασμού, του σεβασμού προς τις ισχύουσες συμφωνίες και στη βάση του θεσμοθετημένου διαλόγου.

Διαβάστε περισσότερα για την Κύπρο ΕΔΩ!