Εφημερίδες: Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα του Κυπριακού Τύπου (30/08)

Εφημερίδες: Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα του Κυπριακού Τύπου (30/08)

Η αντιπαράθεση μεταξύ Κυβέρνησης και εκπαιδευτικών οργανώσεων και οι προτάσεις που έχουν κατατεθεί για εξουδετέρωση της κρίσης, οι καταθέσεις ενώπιον της Ερευνητικής Επιτροπής για την κατάρρευση του Συνεργατισμού, η παράδοση της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας στην Ελληνική Τράπεζα, και η αιφνίδια έκδοση Navtex από την Τουρκία, είναι τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα.

Η «Αλήθεια», υπό τον τίτλο «Παράθυρο ελπίδας!», γράφει ότι η πρόταση του Προέδρου του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου για επαναφορά της γνωστής πρότασης της 23ης Αυγούστου και για αναστολή όλων των μέτρων από πλευράς εκπαιδευτικών οργανώσεων, γίνεται δεκτή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, και η μπάλα τώρα βρίσκεται στα χέρια των εκπαιδευτικών.

Ο «Πολίτης», υπό τον τίτλο «Άκαρπη μεσολάβηση και στο βάθος απεργία», γράφει ότι παρά το ότι συνεχίστηκαν και χθες, και στο προσκήνιο αλλά κυρίως στο παρασκήνιο, εντατικές προσπάθειες με στόχο την έξοδο από την κρίση στο χώρο της παιδείας, εντούτοις το αδιέξοδο για την ώρα δεν αίρεται.

Ο «Φιλελεύθερος», υπό τον τίτλο «Σκληρή μάχη για γερά νεύρα», γράφει ότι ένα οργιώδες παρασκήνιο από το πρωί χθες μέχρι και αργά το βράδυ απέφερε το ηχηρότατο μήνυμα το οποίο έστειλαν προχθές πάνω από 10 χιλιάδες εκπαιδευτικοί με την εκδήλωση διαμαρτυρίας τους.

Η «Χαραυγή», υπό τον τίτλο «Στριμωγμένη και απομονωμένη η κυβέρνηση», γράφει ότι έντονο παρασκήνιο εκτυλίσσεται στο χώρο της παιδείας μετά και τη μεγαλειώδη συγκέντρωση των εκπαιδευτικών έξω από το Προεδρικό, με τους κυβερνώντας να έχουν αυτοεγκλωβιστεί στις μονομερείς τους αποφάσεις.

Δείτε ΕΔΩ τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων!