Εφημερίδες: Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα του Κυπριακού Τύπου (1/9)

Εφημερίδες: Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα του Κυπριακού Τύπου (1/9)

Η κρίση στην Παιδεία, το κλείσιμο του Συνεργατισμού και η ανάληψη του καλού χαρτοφυλακίου του από την Ελληνική κυριαρχούν στα σημερινά πρωτοσέλιδα των κυπριακών εφημερίδων.

Η «Αλήθεια» με τίτλο «Και τώρα τι γίνεται;» γράφει στο κύριό της θέμα ότι οι εκπαιδευτικοί απέρριψαν στη Βουλή και τη νέα βελτιωμένη προεδρική πρόταση για ενδιάμεση λύση και πως ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ και ΟΛΤΕΚ επιμένουν σε «διάλογο» με τους δικούς τους όρους, αγνοούν τις εκκλήσεις όλων και στήνουν την Τετάρτη κάλπες με ερώτημα προς τα μέλη τους το «απεργία ή όχι».

«Το μετέωρο βήμα της σχολικής χρονιάς» τιτλοφορεί το κύριό του θέμα ο «Πολίτης» που αναφέρει ότι η κρίση στην παιδεία παραμένει και ότι άσπρος καπνός δεν φάνηκε ούτε κατά τη χθεσινή κοινή συνεδρία των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Παιδείας και Εργασίας, ενώ θέτει σειρά ερωτημάτων που βασανίζουν γονείς και μαθητές.

Με τίτλο στο κύριό του θέμα «Αντί λύσης κλιμάκωση μέτρων» ο «Φιλελεύθερος» γράφει ότι ούτε και τη χθεσινή μέρα κατέστη δυνατό να εξευρεθεί λύση που να σπάζει το αδιέξοδο στην Παιδεία, να τερματίσει την κρίση και να επιτρέψει την ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς την ερχόμενη βδομάδα.

Η «Χαραυγή» στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «Έκλεισε η ΣΚΤ με αυθαίρετους συμψηφισμούς» και γράφει πως σε μαζικούς συμψηφισμούς δανείων με καταθέσεις προχώρησε η Συνεργατική λίγες ώρες πριν βάλει οριστικά λουκέτο, προκαλώντας την έντονη αντίδραση εκατοντάδων δανειοληπτών. 

Δείτε ΕΔΩ τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων!