Ανοικτά ταβάνια σε σχολεία - Βαθαίνει η κρίση στην παιδεία (videos)

Ανοικτά ταβάνια σε σχολεία - Βαθαίνει η κρίση στην παιδεία (videos)

Το Newsbomb σας παραθέτει συγκεντρωτικά όσα δήλωσαν τρία άτομα που παίζουν ενεργό ρόλο στην παιδεία της χώρας μας. Η κρίση βαθαίνει, και θα την πληρώσουν οι μαθητές. Νέα μέτρα από τους εκπαιδευτικούς.

Επιμέλεια: Κυριάκος Αποστόλου

Πρώτος από όλους μίλησε ο Φίλιος Φυλακτού στην Κατερίνα Χριστοφίδου του ΣΙΓΜΑ για την κρίση που υπάρχει στην παιδεία.

Διαβάστε: Φωτιά σε εν κινήσει όχημα στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας - Λάρνακας (VIDEO&PICS)

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔ είπε χαρακτηριστικά ότι το Δημόσιο σχολείο και η λειτουργία του, έχει καταστραφεί, κάτι που δεν χαροποιεί κανέναν. Μάλιστα, σημείωσε πως: «Στόχος μας είναι να μην πληγούν τα παιδιά», ενώ άσκησε σκληρή κριτική στον Υπουργό Παιδείας, λέγοντας πως δεν θα ασχοληθούν οι εκπαιδευτικοί με το μήνυμα του κ. Χαμπιαούρη.

Δείτε τις δηλώσεις του κ. Φυλακτού:

Δηλώσεις μπροστά στην κάμερα έκανε και ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ κ. Γιάννος Σωκράτους όπου μίλησε για τα μέτρα της κυβέρνησης που είναι ήδη σε εφαρμογή στα σχολεία, τα οποία δεν είναι αποδεκτά. Ο Πρόεδρος τόνισε πως θα κινηθούν με απεργιακά μέτρα, ενώ τόνισε πως τα ζητήματα που απασχολούν έχουν να κάνουν με εθελοντικές δράσεις των εκπαιδευτικών, αλλά και μερικά θέματα με νομικές διαστάσεις.

Δείτε όλες τις δηλώσεις του κ. Σωκράτους:

Τέλος, από την πλευρά του Υπουργείου Παιδείας μίλησε ο κ. Αντρέας Μαραγκός ως Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών. Ο αρμόδιος τόνισε πως υπάρχουν προβλήματα στα σχολεία, όσον αφορά τις εγκαταστάσεις που θα υποδεχτούν τους μαθητές.

Δείτε τις δηλώσεις:

Διαβάστε περισσότερα για την Κύπρο ΕΔΩ!