Εφημερίδες: Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα του Κυπριακού Τύπου (7/9)

Εφημερίδες: Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα του Κυπριακού Τύπου (7/9)

Η νέα πρόταση της Κυβέρνησης προς τις εκπαιδευτικές οργανώσεις, η εντολή του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη προς τον Χρηματοοικονομικό Επίτροπο Παύλο Ιωάννου να ελέγξει το ζήτημα που προέκυψε με τους συμψηφισμούς δανείων προς καταθέσεις και τα όσα ακούστηκαν στην Ερευνητική Επιτροπή για τον Συνεργατισμό, είναι τα κυριότερα θέματα που προβάλλονται σήμερα από τις κυπριακές εφημερίδες.

Η «Αλήθεια», υπό τον τίτλο «Η Μεγάλη Παρασκευή της παιδείας», γράφει στο κύριο της θέμα ότι σήμερα ξεκαθαρίζει η εικόνα αναφορικά με τη στάση που θα τηρήσουν τα ΔΣ των ΠΟΕΔ, ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ έναντι της νέας πρότασης της Κυβέρνησης με την οποία συμφώνησαν ήδη οι Προέδροι τους.

Ο «Πολίτης», στο κύριο του θέμα με τίτλο «Η βάση καθυστερεί το ‘ναι’ των ηγεσιών» γράφει ότι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις για να βρεθεί διέξοδος λίγα 24ωρα πριν λειτουργήσουν τα σχολεία συνεχίστηκαν καθ΄ όλη τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας, ενώ οι οργανώσεις εξετάζουν σήμερα την τροποποιημένη πρόταση της Κυβέρνησης.

Ο «Φιλελεύθερος», κάτω από τον τίτλο «Θέμα τάξεως στην Ερευνητική», γράφει ότι θέμα τάξεως για το μέλος της τριμελούς Ερευνητικής Επιτροπής για τον Συνεργατισμό Γεώργιο Γεωργίου φαίνεται να προκύπτει, καθώς ήταν υποψήφιος για τη θέση του Γενικού Διευθυντή της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας το 2013 και το 2015.

«Παρασκηνιακές ζυμώσεις την υστάτη», είναι ο τίτλος του κύριου θέματος της «Χαραυγής», η οποία γράφει πως σήμερα αναμένεται να συνεδριάσουν εκ νέου οι τρεις εκπαιδευτικές οργανώσεις ΠΟΕΔ, ΟΛΤΕΚ και ΟΕΛΜΕΚ ώστε να τοποθετηθούν στη νέα κυβερνητική πρόταση που τους στάλθηκε χθες.

Δείτε ΕΔΩ τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων!