ΠΑΙΔΕΙΑ: Χωρίς «λευκό καπνό» στην κοινή συνεδρία των εκπαιδευτικών - Συνέχεια στις διαβουλεύσεις

ΠΑΙΔΕΙΑ: Χωρίς «λευκό καπνό» στην κοινή συνεδρία των εκπαιδευτικών - Συνέχεια στις διαβουλεύσεις

Το μέτωπο της παιδείας απασχολεί τους πάντες, με τη λύση να μην έρχεται ούτε τώρα. Συνεχόμενες διαβουλεύσεις των εκπαιδευτικών οργανώσεων μέχρι και το Σαββατοκύριακο.

Επιμέλεια: Κυριάκος Αποστόλου

Η νέα κυβερνητική πρόταση βρέθηκε στο «τραπέζι» των Διοικητικών Συμβουλίων της ΟΕΛΜΕΚ, της ΠΟΕΔ και της ΟΛΤΕΚ, με τις συνεδρίες να μην έχουν τελειωμό με σκοπό να βρεθεί λύση στον κλάδο της παιδείας που δεν ήρθε ούτε την Παρασκευή (7/9).

Διαβάστε: ΠΑΙΔΕΙΑ: Πήγε πίσω η συνεδρίαση των εκπαιδευτικών - Τοποθετήσεις που δείχνουν θετικά βήματα (video)

Τρεις ημέρες πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς, όλοι «τρέχουν» να προλάβουν έτσι ώστε να μη ταλαιπωρηθούν οι μαθητές, από την μη ομαλή έναρξη των μαθημάτων, αφού τα σχολεία θα ανοίξουν, όποια κατάληξη και αν υπάρξει.

Οι εκπαιδευτικές οργανώσεις εντοπίζουν θετικά σημεία στην πρόταση της Κυβέρνησης, ωστόσο, υπάρχουν κόκκινες γραμμές οι οποίες θα συζητηθούν μέχρι και το Σαββατοκύριακο με σκοπό να βρεθεί η «χρυσή τομή» για να δοθεί οριστική λύση την ερχόμενη Δευτέρα (10/9)

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι οργανώσεις θα θέσουν τις αντιρρήσεις τους στη Διυπουργική Επιτροπή για διαπραγμάτευση. Παράλληλα, οι εκπαιδευτικές οργανώσεις πήραν απόφαση να αποσύρουν το μέτρο της μη μεταφοράς/καταμέτρησης, διανομής βιβλίων στην έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Διαβάστε παρακάτω τις δηλώσεις του κ. Χαραλάμπους: «Μελετήσαμε το έγγραφο που έχουμε μπροστά μας όλοι. Γίνεται διαβούλευση και θα συνεχιστεί αύριο η όλη προσπάθεια. Στόχος μας είναι το συντομότερο δυνατόν να φτάσουμε σε λύση νοουμένου ότι και η επίσημη πλευρά θα δείξει την απαραίτητη συναίνεση για να φτάσουμε στη λύση», είπε αρχικά για να συνεχίσει: «Δεν θέλω να πω για χρώματα και γραμμές. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι μελετούμε αυτό το έγγραφο. Υπάρχουν απόψεις και εισηγήσεις επί του εγγράφου. Αυτές όλες οι απόψεις αφού συγκεντρωθούν θα τις αποστείλουμε στην άλλη πλευρά και θα δούμε και την ανταπόκριση που υπάρχει».

Σε ό,τι αφορά στο κλίμα που επικρατεί, είπε πως δεν μπορεί να μεταφέρει ούτε κάτι θετικό ούτε κάτι αρνητικό, συμπληρώνοντας πως: «υπάρχει προβληματισμός και θα τα δούμε τις επόμενες μέρες».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το «κείμενο συμφωνίας» που απέστειλε η Κυβέρνηση στις εκπαιδευτικές οργανώσεις, ο κ. Χαραλάμπους υπογράμμισε πως για τις εκπαιδευτικές οργανώσεις «δεν είναι τίποτα συμφωνημένο». «Για τα ΔΣ υπάρχει ένα έγγραφο και συζητούμε επί του εγγράφου», σημείωσε.

Σε σχέση με τις ανησυχίες του κόσμου για το αν θα ανοίξουν τα σχολεία τη Δευτέρα, είπε πως «είναι δεδομένο ότι τα σχολεία τη Δευτέρα θα ανοίξουν». «Από εκεί και πέρα τα ΔΣ των οργανώσεων, που θα συνεδριάσουν τη Δευτέρα, θα αποφασίσουν ανάλογα με τις εξελίξεις για τον περαιτέρω χειρισμό», κατέληξε.

Διαβάστε περισσότερα για την Κύπρο ΕΔΩ!