Εφημερίδες: Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα του Κυπριακού Τύπου (8/9)

Εφημερίδες: Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα του Κυπριακού Τύπου (8/9)

Οι εξελίξεις με τις διαβουλεύσεις εκπαιδευτικών οργανώσεων – κυβέρνησης, που συνεχίζονται και το Σαββατοκύριακο, οι προσλήψεις δημοσιογράφων ή συγγενών τους από το Προεδρικό, αλλά και οι διαδηλώσεις στα κατεχόμενα, είναι τα κύρια θέματα που προβάλλουν οι εφημερίδες το Σάββατο.

Η «Αλήθεια» με τίτλο «Έσπασε το μέτωπο» γράφει ότι οι εκπαιδευτικές οργανώσεις δεν μπορούν να καταλήξουν σε κοινή θέση έναντι της πρότασης που συνδιαμόρφωσαν οι πρόεδροί τους και ότι στην ΟΕΛΜΕΚ, Προοδευτική, ΔΗΚΙ και η ανεξάρτητη ΝΕΑ ΠΝΟΗ, «στήνουν πόδι» να απορριφθεί η πρόταση και ζητούν απεργία εδώ και τώρα. Αλλού γράφει ότι με καζάνι που βράζει μοιάζουν τα κατεχόμενα, με τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας για τη δεινή οικονομική κατάσταση που έχει επιφέρει σε αυτά, η πλήρης εξάρτησή τους από την τουρκική οικονομία, να αυξάνονται και μαζικοποιούνται μέρα με τη μέρα. Σε άλλο θέμα η «Α» γράφει για νέους σύμβουλους στο Προεδρικό και ότι επιστρέφει σε άλλο ρόλο ο Βίκτωρας Παπαδόπουλος.

«Ο καβγάς για μια ώρα των βοηθών διευθυντών» είναι ο τίτλος του κύριου θέματος του «Πολίτη», που αναφέρει ότι για μια ώρα εξωδιδακτικού χρόνου των βοηθών διευθυντών και των βοηθών διευθυντών Α’ γίνεται καβγάς μεταξύ των εκπαιδευτικών οργανώσεων και της κυβέρνησης και ότι συνεχίζονται οι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις το Σαββατοκύριακο. Αλλού γράφει ότι για τις διαμαρτυρίες στα κατεχόμενα κάτω από φωτογραφία της χθεσινής συγκέντρωσης των Τ/κ κτηνοτρόφων. Σε άλλο θέμα γράφει ότι κλείνει το γραφείο του ΚΟΤ στη Ζυρίχη και αναφέρεται σε ατασθαλίες μικρής κλίματος, που οδήγησαν σε παραίτηση τον διευθυντή του γραφείου.

Με τίτλο στο κύριό του θέμα «Πυρετός το Σαββατοκύριακο» ο «Φιλελεύθερος» γράφει ότι πυρετώδες θα είναι το Σαββατοκύριακο για τις συνδικαλιστικές οργανώσεις των εκπαιδευτικών ώστε να καταλήξουν μέχρι τη Δευτέρα επί της νέας κυβερνητικής πρότασης και ότι παρόλο που για πρώτη φορά βρισκόμαστε κοντά σε συμφωνία επίσης για πρώτη φορά οι οργανώσεις βρίσκονται και προ του κινδύνου διάσπασης. Αλλού αναφέρεται στην κατάσταση στα κατεχόμενα και γράφει ότι η οικονομική κρίση στην Τουρκία ήταν η αφορμή της χθεσινής κινητοποίησης υπέρ της λύσης, προσθέτοντας ότι ο μειωμένος αριθμός των διαδηλωτών, δεν επέτρεψε να σταλούν ισχυρά μηνύματα. Σε άλλο θέμα ο «Φ» γράφει ότι γλυπτό έργο τέχνης ύψους 40 μέτρων πρόκειται να στηθεί το 2019 σε λόφο στην κατεχόμενο Κερύνεια και ότι προκηρύχθηκε διεθνής διαγωνισμός από παράνομο πανεπιστήμιο των κατεχομένων.

Η «Χαραυγή» στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «Πλοκάμια Προεδρικού στα ΜΜΕ» και γράφει ότι μεθοδευμένα το Προεδρικό επεκτείνει την επιρροή και τις παρεμβάσεις του προς τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, με προσλήψεις συγκεκριμένων δημοσιογράφων, αλλά και με εξυπηρετήσεις οικονομικού περιεχομένου, όπως συμβαίνει με τη πρόσφατη απόφασή του να απαγορευτεί η διαφήμιση στο ΡΙΚ και να πάρουν μεγαλύτερο μερίδιο διαφήμισης τα ιδιωτικά κανάλια. Σε άλλο θέμα η αναφέρεται στα θέματα της παιδείας υπό το φως και της Ημέρας Γραμματισμού, σήμερα. Αλλού γράφει ότι έντονες είναι οι διαβουλεύσεις μεταξύ του Χρηματοοικονομικού Επιτρόπου, της Κεντρικής Τράπεζας και της διεύθυνσης της ΚΕΔΙΠΕΣ για το ζήτημα των συμψηφισμών λογαριασμών και δανείων στο Συνεργατισμό και ότι κλήθηκαν σήμερα στη Βουλή να δώσουν εξηγήσεις.

Δείτε ΕΔΩ τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων!