ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: 200 παράνομα γκαράζ στο Δήμο Πολεμιδιών – Έγιναν λόγω ανάγκης πριν πολλές δεκαετίες

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: 200 παράνομα γκαράζ στο Δήμο Πολεμιδιών – Έγιναν λόγω ανάγκης πριν πολλές δεκαετίες

200 και πλέον παράνομα γκαράζ βρίσκονται στα όρια του Δήμου Πολεμιδιών, κυρίως σε δρόμους και δημόσιους χώρους προσφυγικών συνοικισμών.

Πριν μάλιστα λίγο καιρό ο Δήμος απέστειλε επιστολή στους ιδιοκτήτες τους δίνοντας τους μάλιστα δύο μήνες διορία, να τα εγκαταλείψουν με σκοπό να κατεδαφιστούν. Αν και οι προειδοποίηση εξέπνευσε φαίνεται ότι οι επηρεαζόμενοι δεν ανταποκρίθηκαν, με αποτέλεσμα το θέμα να το χειρίζεται τώρα το αρμόδιο Υπουργείο, μας αναφέρθηκε από τον Δήμο Πολεμιδιών.

Διαβάστε: #ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΣ: «Ου περί χρημάτων τον αγώνα» - Μας δουλεύουν κανονικά κυβέρνηση και συντεχνίες

Τα γκαράζ (κυρίως φθηνές κατασκευές με τσίγκους τα πλείστα) δημιουργήθηκαν τα περισσότερα πριν πολλά χρόνια και όταν στους προσφυγικούς συνοικισμούς δεν είχε γίνει καμιά πρόνοια για χωροθέτηση τέτοιων χώρων. Ως αποτέλεσμα αυτού, τα γκαράζ αυτά "στήνονταν' όπως-όπως και με φθηνές κατασκευές, ακόμα και μέσα στους δρόμους ή άλλους δημόσιους χώρους, χωρίς να πληρούν τα στοιχειώδη κριτήρια για τέτοιες επιχειρήσεις, αλλά και χωρίς ουσιαστικά να τους γίνεται κανένας έλεγχος από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Σε μια προσπάθεια του ο δήμος Πολεμιδιών να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, προσπαθεί να απομακρύνει τώρα τα παράνομα γκαράζ για να αδειάσουν και οι δημόσιοι χώροι (κυρίως χώροι στάθμευσης) που κατέχουν, το θέμα όμως ότι δεν υπάρχει κι άλλος διαθέσιμος χώρος να δοθεί στους ιδιοκτήτες αυτών των γκαράζ να τα μεταφέρουν εκεί. 

Έτσι ανέλαβε τώρα το υπουργείο Εσωτερικών και η Πολεοδομία να προβούν στις ενέργειες εκείνες ώστε να μπει μια τάξη, με την χωροθέτηση των χώρων στάθμευσης στους συνοικισμούς. Από ‘κει και πέρα θα υποχρεούται πλέον οι ιδιοκτήτες των γκαράζ προκειμένου να συνεχίζουν να λειτουργού τις επιχειρήσεις τους, να εξασφαλίζουν το σχετικό πιστοποιητικό από τις αρχές. Σημειώνεται ότι πλείστοι των επηρεαζομένων είναι πρόσφυγες και παλεύουν για το μεροκάματο τους, γεγονός που λαμβάνεται υπόψη τόσο από τον Δήμο Πολεμιδιών όσο και από την κυβέρνηση που αναζητούν τρόπους να επιλύσουν όσα καλύτερα γίνεται το πρόβλημα.

Διαβάστε περισσότερα για την Κύπρο ΕΔΩ!