ΛΕΜΕΣΟΣ: Δίχως προβλήματα η έναρξη της σχολικής χρονιάς

ΛΕΜΕΣΟΣ: Δίχως προβλήματα η έναρξη της σχολικής χρονιάς

Ομαλά και χωρίς σοβαρά προβλήματα άρχισε η νέα σχολική χρονιά στη Λεμεσό, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της σχολικής εφορείας Ντίνο Έλληνα και τον Επαρχιακό Επιθεωρητή Μέσης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Γιάννη Ευθυμίου, οι οποίοι προέβησαν σε δηλώσεις τους στη διάρκεια των επισκέψεων του Υπουργού Παιδείας, Κώστα Χαμπιαούρη, στη Λεμεσό, με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.

Ο κ. Έλληνας επεσήμανε ότι πέραν του δημοτικού σχολείου Επισκοπής που παραμένει κλειστό, τα υπόλοιπα σχολεία της πόλης λειτουργούν κανονικά. «Τα προβλήματα που εντοπίζονται αφορούν κτιριακές εγκαταστάσεις κάποιων σχολείων και το γεγονός ότι υπάρχουν σ’ αυτά εργοτάξια, είναι όμως προστατευμένα από τους εργολάβους. Είμαστε σε συνεχή επαφή με τις διευθύνσεις των σχολείων, πιστεύουμε ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά με τη νέα σχολική χρονιά», ανέφερε.

Διαβάστε: Ποστάρισμα ενότητας από τον Νίκο Αναστασιάδη για την Παιδεία: «Μόνο μαζί μπορούμε...» (pic)

Από πλευράς του, ο κ. Ευθυμίου ανέφερε ότι τα σχολεία λειτουργούν κανονικά, με βάση το σχέδιο που έχει καταρτίσει το κάθε σχολείο για την πρώτη σχολική μέρα. «Έχει ξεκινήσει ομαλά χωρίς προβλήματα η νέα σχολική χρονιά. Έχει γίνει η υποδοχή των νέων μαθητών, των παιδιών της 1ης γυμνασίου και της 1ης λυκείου, πήγαν τα παιδιά στα τμήματά τους, έχουν δοθεί τα βιβλία, γενικά ακολουθείται ένα πρόγραμμα το οποίο το κάθε σχολείο έχει καταρτίσει για την 1η μέρα», είπε .

Διαβάστε περισσότερα για την Κύπρο ΕΔΩ!