Εφημερίδες: Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα του Κυπριακού Τύπου (11/09)

Εφημερίδες: Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα του Κυπριακού Τύπου (11/09)

Οι προσπάθειες για επίτευξη συμβιβασμού στο θέμα της παιδείας, με την επιστολή των εκπαιδευτικών οργανώσεων που αποστέλλεται σήμερα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αλλά και η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς με βανδαλισμούς και καπνογόνα σε κάποια σχολεία, κυριαρχεί στα πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπου σήμερα. Άλλα θέματα που προβάλλονται είναι η συνάντηση της Τζέιν Χολ Λουτ στην Αθήνα, οι επαφές του Υπουργού Εξωτερικών στο Βερολίνο, η αγορά υπηρεσιών συμβούλων της Προεδρίας της Δημοκρατίας και οι εξελίξεις με τους συμψηφισμούς λογαριασμών πελατών του πρώην Συνεργατισμού.

Η «Αλήθεια» υπό τον τίτλο «Θαρραλέα παρέμβαση» γράφει στο πρωτοσέλιδο θέμα της για τολμηρή πολιτική παρέμβαση, με ευρύτερες προεκτάσεις στο θέμα της συνεχιζόμενης κρίσης στην παιδεία από τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, ο οποίος ζήτησε από την Κυβέρνηση να «σταθεί στο ύψος» της, ακόμα και αν οι εκπαιδευτικοί προχωρήσουν σε απεργίες. Σε άλλο θέμα γράφει ότι είναι ορατή νέα εμπλοκή με ευθύνη των εκπαιδευτικών. Επίσης, αναφέρει ότι σήμερα πραγματοποιείται η συνάντηση Νίκου Κοτζιά με την Ειδική απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό Τζέιν Χολ Λουτ στην Αθήνα.
 
Ο «Πολίτης» έχει τίτλο «Στις λεπτομέρειες έμεινε η διαφορά» και γράφει στο κύριο θέμα του ότι στις λεπτομέρειες κρίνεται η εκτόνωση της κρίσης στην παιδεία, ενώ ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ και ΟΛΤΕΚ, σε επιστολή τους που φτάνει σήμερα στα χέρια του Προέδρου Αναστασιάδη, αναφέρουν ότι αποδέχονται υπό διαμαρτυρία το έγγραφο εργασίας της 7ης Σεπτεμβρίου εφόσον τροποποιηθεί το σημείο που αφορά την πίστωση των ωρών που αποκόπτονται από τους εκπαιδευτικούς. Ακόμη γράφει ότι η Κυβέρνηση απέσυρε το αίτημα αποδέσμευσης κονδυλίων για αγορά υπηρεσιών συμβούλων και μένει μόνο ο Βίκτωρας Παπαδόπουλος. Αλλού αναφέρει ότι πιέζει για τη μεταρρύθμιση στη δημόσια υπηρεσία και η ΕΔΥ.
 
Ο «Φιλελεύθερος» στεγάζει το πρωτοσέλιδό του υπό τον τίτλο «Φόρμουλα συμβιβασμού» και γράφει ότι με μια πρόταση, που φαίνεται ότι θα είναι η τελευταία, αποστέλλουν σήμερα επιστολή στην Κυβέρνηση οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των εκπαιδευτικών και αύριο αναλόγως της απάντησης, αποφασίζουν είτε άρση του αδιεξόδου, είτε απεργία. Ακόμη γράφει ότι βρέθηκε μια πρώτη λύση και πάνε στην Ελληνική 4.562 λογαριασμοί. Επίσης, αναφέρεται στην επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών στο Βερολίνο και γράφει ότι η Καγκελάριος θα μεταφέρει μήνυμα  στον Ερντογάν για το Κυπριακό.
 
Η «Χαραυγή» φέρει τίτλο «Παράφωνο το πρώτο σχολικό κουδούνι» και γράφει στο κύριο θέμα της ότι χθες ήταν η πρώτη μέρα για χιλιάδες μαθητές σε δημόσια νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια και τεχνικές σχολές, με την κρίση που ταλανίζει την παιδεία να μην έχει ξεπεραστεί. Σε άλλο σημείο, γράφει ότι ο «εξορθολογισμός» στην εκπαίδευση γίνεται με αίθουσες κοντέινερ, όπως στο νηπιαγωγείο Δροσιάς. Ακόμη αναφέρεται στο σάλο που προκλήθηκε για το «ανδρικό ουροδοχείο», με την διευθύντρια της εταιρείας να δηλώνει ότι όταν μιλήσει «θα εκτεθούν πολλοί».

Δείτε ΕΔΩ τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων!