Η αντιπρόταση των εκπαιδευτικών στην Κυβέρνηση - Αντίδραση από Γενικό Ελεγκτή

Η αντιπρόταση των εκπαιδευτικών στην Κυβέρνηση - Αντίδραση από Γενικό Ελεγκτή

Την αντιπρόταση όλων των εκπαιδευτικών οργανώσεων, παρέδωσε στην Κυβέρνηση μετά από διαβουλεύσεις, ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ Φίλιος Φυλακτού. Όλοι πλέον, αισιοδοξούν ότι θα υπάρξει λύση στο μέτωπο που απασχολεί το νησί μας.

Επιμέλεια: Κυριάκος Αποστόλου

Οι εκπαιδευτικές οργανώσεις φιλοδοξούν πως ο Υπουργός Παιδείας κ. Χαμπιαούρης θα δει με θετικό «μάτι» τις αντιπροτάσεις, ύστερα και από τις διαπραγματεύσεις των δύο πλευρών τις προηγούμενες μέρες.

Η αντιπρόταση αναφέρει πως θα υπάρξει αποδοχή του πλαισίου της 7ης Σεπτέμβρη υπό διαμαρτυρία, για να λειτουργήσουν τα σχολεία, ενώ άμεσα ζητούν διάλογο που θα καλύπτει όλα τα μέτωπα που απασχολούν την παιδεία. Επίσης, σημειώνεται ότι πρέπει να υπάρξει νέα εκδοχή για το άρθρο 4 της συμφωνίας, για τις πιστώσεις. Μάλιστα, υπογραμμίζουν ότι πρέπει να δοθούν κίνητρα σε δασκάλους που έκλεισαν τα 58 έτη και σε καθηγητές τα 60 για πρόωρες αφυπηρετήσεις.

Αξίζει να αναφέρουμε πως την αντιπρόταση οι εκπαιδευτικοί την χαρακτηρίζουν ως «Λύσης Ανάγκης». Μάλιστα, η πρόταση κοινοποιηθήκε στους Υπουργούς Εργασίας και Γεωργίας, για να μελετηθεί. Σύμφωνα με το ΡΙΚ την Τετάρτη (12/9) το πρωί συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο, ενώ το απόγευμα θα συνέλθουν τα σώματα των εκπαιδευτικών οργανώσεων, αρχικά σε ξεχωριστές συνεδριάσεις και συνέχεια σε κοινή συνεδρίαση για να αξιολογήσουν την απάντηση της Κυβέρνησης και να πάρουν τις τελικές αποφάσεις.

Αντίδραση Γενικού Ελεγκτή:

Ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης συνεχίζει να τα βάζει με τους εκπαιδευτικούς, μέσω του Twitter. Συγκεκριμένα, ο Γενικός Ελεγκτής καλεί την Κυβέρνηση να μην αποδεχτεί την απαράδεκτη όπως την χαρακτηρίζει, θέση για τις απαλλαγές των εκπαιδευτικών. Ο κ. Μιχαηλίδης προειδοποιεί πως αν η Κυβέρνηση αποδεχτεί την θέση των συντεχνιών, η Ελεγκτική Υπηρεσία θα ζητήσει γνωμάτευση, διότι ενδεχομένως μία τέτοια ρύθμιση θα είναι παράνομη.

Διαβάστε περισσότερα για την Κύπρο ΕΔΩ!