Εφημερίδες: Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα του Κυπριακού Τύπου (13/09)

Εφημερίδες: Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα του Κυπριακού Τύπου (13/09)

Η απόφαση των εκπαιδευτικών οργανώσεων να προχωρήσουν σε 48ωρη απεργία κυριαρχεί στα κύρια θέματα του κυπριακού Τύπου. Οι εφημερίδες αναφέρονται επίσης στην απόφαση του Εφετείου να αθωώσει τον Ανδρέα Ηλιάδη και την Τράπεζα Κύπρου, οι οποίοι είχαν καταδικαστεί για χειραγώγηση της αγοράς, την απόδοση προεδρικής χάρης σε άτομο που είχε καταδικαστεί για παιδεραστία και την πρόθεση της κυβέρνηση για επιβολή αυστηρότερων κριτηρίων σχετικά με τις αποφυλακίσεις παιδεραστών και στη συνάντηση του ΥΠΕΞ Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Νίκο Κοτζιά με στόχο την ενημέρωση για τη συνάντηση του Έλληνα ΥΠΕΞ με την ειδική απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό.

Η «Αλήθεια» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Το σκοινί κόπηκε!», γράφει στο κύριο της θέμα ότι αγριεύει η σύγκρουση στην παιδεία με την κυβέρνηση να δείχνει αποφασισμένη να μην υποκύψει στις πιέσεις των εκπαιδευτικών οργανώσεων. Αλλού αναφέρεται στην αθώωση του πρώην Διευθύνοντα Συμβούλου της Τράπεζας Κύπρου Ανδρέα Ηλιάδη, ο οποίος πρωτόδικα είχε καταδικαστεί μαζί με την τράπεζα για χειραγώγηση της αγοράς. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης δήλωσε ότι θα θεσπιστούν πιο αυστηρά κριτήρια στις απελευθερώσεις παιδεραστών.
 
Ο «Πολίτης» υπό τον τίτλο «Εν αναμονή με 48ωρη, έπεται κλιμάκωση», γράφει στο κύριο άρθρο ότι ομόφωνη απόφαση για μακροχρόνιο αγώνα, κάνοντας αρχή με 48ωρη απεργία τη ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη έλαβαν χθες οι εκπαιδευτικές οργανώσεις ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ και ΟΛΤΕΚ και έπεται συνέχεια με κυλιόμενες απεργίες. Αλλού γράφει ότι το Εφετείο με χθεσινή του απόφαση σφράγισε την αποτυχία της Νομικής Υπηρεσίας να στοιχειοθετήσει επαρκώς τις υποθέσεις της Τράπεζας Κύπρου. Ο «Π» γράφει σε άλλο θέμα ότι σε διαθεσιμότητα τέθηκαν χθες οι τρεις αστυνομικοί που συνελήφθησαν ως ύποπτοι για συμμετοχή σε υπόθεση εμπορίας προσώπων.
 
«Ο Φιλελεύθερος» στεγάζει το κύριο του θέμα υπό τον τίτλο «Διήμερο λουκέτο στα σχολεία» και γράφει ότι το αναμενόμενο αποφάσισαν οι τρεις συνδικαλιστικές οργανώσεις των εκπαιδευτικών: 48ωρη απεργία την Τρίτη και Τετάρτη την ερχόμενη εβδομάδα, μετά την απόρριψη της προχθεσινής πρότασης τους από την κυβέρνηση. Σε άλλο θέμα γράφει ότι σοβαρές ποινικές υποθέσεις καθυστερούν να διερευνηθούν και συγγενείς θυμάτων μένουν στο σκοτάδι, επειδή αργούν να διενεργηθούν οι ιστοπαθολογικές εξετάσεις ώστε να διαπιστωθεί η αιτία θανάτου. Αλλού γράφει ότι θέση στο διπλωματικό σώμα της Κυπριακής Δημοκρατίας διεκδικεί η Τουρκοκύπρια Ντενίζ Μπιριντζί.
 
Η «Χαραυγή» κάτω από τον τίτλο «Πυροδοτεί την κρίση ο Πρόεδρος», γράφει στο κύριο της θέμα ότι 48ωρη απεργία για την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη αποφάσισαν ψες οι εκπαιδευτικές οργανώσεις ΟΕΛΜΕΚ, ΟΛΤΕΚ και ΠΟΕΔ ως απάντηση στα μονομερή μέτρα της Κυβέρνησης για εξορθολογισμό στην εκπαίδευση, η οποία αρνείται να τα αποσύρει, κάνοντας λόγο για «εμπρηστικές δηλώσεις» του Προέδρου Αναστασιάδη που «έχουν δυναμιτίσει ακόμη περισσότερο το ήδη τεταμένο κλίμα στο χώρο της Παιδείας». Αλλού γράφει ότι είναι η πρώτη φορά που δόθηκε προεδρική χάρη σε καταδικασθέντα για παιδεραστία, στέλνοντας λάθος μηνύματα στην κοινωνία. Σε άλλο θέμα γράφει ότι το ΑΚΕΛ καλεί την κυβέρνηση να προχωρήσει με γοργότερους ρυθμούς στην αναβάθμιση των δημοσίων νοσηλευτηρίων.
 

Δείτε ΕΔΩ τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων!