Συγκλονίζει ο Κύπριος νικητής του HOG: «Μας την έστειλε ο Μίμης…» (Pics&Vids)

Συγκλονίζει ο Κύπριος νικητής του HOG: «Μας την έστειλε ο Μίμης…» (Pics&Vids)
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
Φωτογραφίες:

«Μέχρι να έρθει δεν θα το πιστέψω. Ακόμη δεν το έχω συνειδητοποιήσει», ήταν η απάντησή του, όταν μόλις τον συναντήσαμε τον ρωτήσαμε αν το δώρο του βρίσκεται ήδη στην Κύπρο.

Της Ελένης Γεωργίου

Ο λόγος για τον κομμωτή και ιδιοκτήτη του Gorilla Barber Shop, Βαλάντη Παύλου, 28 ετών, ο οποίος ήταν ο μεγάλος νικητής στην κλήρωση που έγινε στην 21η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μοτοσυκλέτας, που διοργανώθηκε στην Αυστρία (4-9/9) από τη Harley Davidson. Είναι ένα από τα 31 μέλη της κυπριακής αποστολής του HOG (Harley Owners Group – Όμιλος Ιδιοκτητών Harley) που έκαναν το ταξίδι.

Κύπριος ο φετινός νικητής της Harley στην EBW – «Τρελάθηκε» ο Βαλάντης! (Pics&Vids)

Όσο για το δώρο του; Μια ολοκαίνουρια -και συλλεκτική- Harley Davidson Forty-Eight Special, την οποία περιμένει πώς και πώς να φτάσει στην Κύπρο για να την καβαλήσει.

«Έκανα πρόβες!»

Περιμέναμε από τον Βαλάντη πως θα μας πει το… τυπικό. Ότι δηλαδή, από τη στιγμή που η κλήρωση διεξήχθη ανάμεσα σε χιλιάδες συμμετέχοντες, δεν θα του είχε καν περάσει από το μυαλό πως θα μπορούσε να είναι αυτός ο νικητής. Μας άφησε όμως με το στόμα ανοιχτό…

«Το ένιωθα! Στο διαμέρισμα, πριν πάμε στη διοργάνωση, έκανα… πρόβες. Έλεγα τον αριθμό μου για να τον θυμάμαι και φώναζα ‘’Εγώ είμαι! Εγώ είμαι!’’ και διάφορα άλλα στα αγγλικά, καθώς δεν γνωρίζω καλά τη γλώσσα, ώστε να ξέρω τι να πω στη σκηνή άμα κερδίσω», μας είπε αρχικά και πρόσθεσε: «Όταν φτάσαμε εκεί, έλεγα στον φίλο μου να πάμε μπροστά-μπροστά, για να είμαι κοντά όταν με φωνάξουν…»

 Από το πάγωμα στα… ντραμς

Το τελευταίο επιβεβαιώνεται και από το σχετικό video, καθώς όταν η περσινή νικήτρια, Ana Manana, ανακοίνωσε τα πρώτα τρία από τα τέσσερα ψηφία του τυχερού αριθμού, ο Βαλάντης βρισκόταν ήδη κοντά της, σε ελάχιστη απόσταση από τη σκηνή.

«Πάγωσα! Κόπηκαν τα πόδια μου…» μας είπε για τη στιγμή κατά την οποία αντιλήφθηκε πως του έμενε ένας αριθμός. «Της είπα πως μου έμενε το 9, όμως αυτή ήθελε να παίξει μαζί μου και μου είπε πως δεν ήταν αυτός ο αριθμός που έλειπε».

Όταν στη συνέχεια ένας άνθρωπος της διοργάνωσης πήγε με έναν σαρωτή χειρός κι εξακρίβωσε τη γνησιότητα του βραχιολιού που φορούσε κι έφερε τον αριθμό του, τον φώναξαν ν’ ανέβει στη σκηνή.

«Ήταν να λιποθυμήσω! Πήδηξα αμέσως πάνω, ανυπομονούσα να δω τον τελευταίο αριθμό. Το είχα καταλάβει πλέον από τη στιγμή που με ανέβασαν πάνω κι έμενε να σιγουρευτώ. Όταν μου ανακοίνωσαν πως κέρδισα, τρελάθηκα. Χοροπηδούσα. Βγήκα πάνω στα ντραμς κι άρχισα να τα κτυπώ!»

Ακολούθησαν τα όσα είδαμε στο video, με τη Harley Davidson Forty-Eight Special να κατεβαίνει αργά-αργά από την οροφή της σκηνής απ’ όπου κρεμόταν κι όταν έφτασε στο έδαφος, ο τρελαμένος κομμωτ ανέβηκε πάνω της και τη φίλησε. Προηγουμένως, όπως επίσης είδαμε στο video, είχε φιλήσει από τη χαρά του και την παρουσιάστρια της εκδήλωσης. Μπροστά στον σύζυγό της!

Στη συνέχεια ο Βαλάντης κλήθηκε να υπογράψει το συμβόλαιό του, κάτι που πάντως έπραξε με δυσκολία, καθώς τα χέρια του… έτρεμαν.

41284002 2000875023267967 2647480882784370688 n

Όταν ακολούθως θα τον μετέφερναν στο VIP room, ζήτησε όπως έχει μαζί του «τα αδέλφια του». Δηλαδή, τα άλλα 30 μέλη του HOG Cyprus Chapter με τα οποία έκανε το ταξίδι. Έτσι, στα VIP έγινε αυτό:

41516689 1497372590294962 1210639761916559360 o

«Mας την έστειλε ο Μίμης»

Το ταξίδι των 31 μελών του κυπριακού συνδέσμου στην Αυστρία έγινε εις μνήμην του Μίμη Λοΐζου. Πρόκειται για τον αστυνομικό που έχασε τη ζωή του τον περασμένο Ιούλιο, σε ηλικία 40 ετών, μετά από δυστύχημα που είχε οδηγώντας την αγαπημένη του Harley. Όπως θα καταλάβατε, ήταν μέλος του HOG Cyprus Chapter.

«Μας την έστειλε ο Μίμης (σ.σ. τη μοτοσυκλέτα). Το έλεγα από την πρώτη στιγμή. Σ’ αυτόν αφιερώνω αυτό το δώρο, στη μνήμη του», μας είπε συγκινημένος ο Βαλάντης.

41537150 466363733870599 84986755563913216 n

«Θα ήταν μαζί μας σε αυτό το ταξίδι. Πριν τον χάσουμε, έλεγε συνεχώς πως θα πάμε στην Αυστρία και θα τα κάνουμε όλα. Έτσι έγινε. Πήγαμε. Τα κάναμε. Το πιστεύω, αυτός μας την έστειλε…»

Tο ίδιο πιστεύει και ο πρόεδρος του συνδέσμου, Σάββας Παπασάββας, που σε επικοινωνία που είχαμε μαζί του μας τόνισε: «Θέλουμε να κρατήσουμε τη μνήμη του ζωντανή». Σε αυτό το πλαίσιο, όπως είπε ο κ. Παπασάββας, η ομάδα υπέγραψε ένα κράνος, το οποίο αφιερώνει στη μνήμη του και θα τοποθετηθεί στο Clubhouse του συνδέσμου.

 41558943 1830518373722556 2879179340313001984 n

Όπως μας εξήγησε ο 28χρονος νικητής, ο θάνατος του Μίμη ήταν μεγάλη απώλεια για τον σύνδεσμο: «Βοηθούσε πραγματικά με όποιον τρόπο μπορούσε. Είχε πολύ ψηλά τη Harley, το HOG ήταν το δεύτερο του σπίτι».

Του επισημάναμε κάτι που είδαμε στην ιστοσελίδα του HOG Cyprus Chapter και μας έγνεψε με το κεφάλι καταφατικά, σαν να μην υπήρχαν λόγια. Ήταν το ότι ο Μίμης, διατελούσε υπεύθυνος ασφαλείας του συνδέσμου. Παιχνίδια που παίζει η μοίρα…

Επιπροσθέτως, ο Βαλάντης μάς αποκάλυψε μια συγκινητική πληροφορία: «Την κατεστραμμένη από το τροχαίο μοτοσυκλέτα του Μίμη θα τη φτιάξει ο Ιάκωβος Ιακωβίδης (σ.σ. γενικός διευθυντής Harley Davidson Κύπρου). Οι δυο τους ήταν κολλητοί… Θα τη φτιάξει με δικά του έξοδα και θα την παραδώσει στον γιο του Μίμη». 

«Δεν πίστευαν πως ήρθαμε από Κύπρο, το χάρηκαν»

Αποφορτίζοντας το κλίμα, η συζήτηση επανήλθε στη βραδιά της κλήρωσης (8/9) και όσα ακολούθησαν. Μας τόνισε πολλάκις την περηφάνια αυτού και των «αδελφών του» για το γεγονός πως ακούστηκε το όνομα της Κύπρου, σε μια διοργάνωση στην Αυστρία στην οποία βρέθηκαν πέραν των 120.000 επισκεπτών.

Μάλιστα, μας είπε πως μετά την κλήρωση, η παρουσιάστρια τούς αποκάλυψε τη συγκίνηση των διοργανωτών για το γεγονός πως το μεγάλο δώρο θα έρθει στην Κύπρο. «Οι πλείστοι επισκέπτες είναι από τις γύρω χώρες, έτσι τα δώρα συνήθως πάνε κάπου… κοντά. Χάρηκαν πολύ που αυτή τη φορά θα κάνει τέτοιο ταξίδι», εξήγησε ο Βαλάντης.

«Ένας άλλος λόγος για τον οποίον όλοι χάρηκαν ήταν το ότι εμείς κάναμε μεγάλο ταξίδι και μάλιστα οδηγώντας τις μοτοσυκλέτες μας. Οι περισσότεροι φορτώνουν τις μηχανές στα φορτηγά και τις κατεβάζουν φτάνοντας εκεί», συνέχισε, προσθέτοντας πως πολύς κόσμος έβγαζε φωτογραφίες τις πινακίδες τους, καθώς δεν πίστευαν πως όντως είχαν ταξιδέψει από την Κύπρο!

41667409 272340616710795 1325750881223704576 n

Εδώ, αξίζει ν’ αναφέρουμε την πορεία που έκανε η παρέα του HOG Cyprus Chapter, που με το αεροπλάνο πήγε μόνο μέχρι τη Θεσσαλονίκη κι από εκεί και πέρα καβαλώντας τις μηχανές πέρασε από τις εξής χώρες: Ελλάδα,  Ιταλία, Αυστρία, Σλοβενία, Κροατία, Σερβία, Σκόπια και Βουλγαρία. Συνολικά 31 μέλη του συνδέσμου έκαναν το ταξίδι, τρία περισσότερα σε σχέση με την πρώτη παρουσία του στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μοτοσυκλέτας το 2015.

«Έκλαιγαν με τη χαρά μου»

Εκτός από τους διοργανωτές, χάρηκαν και αρκετοί από τους επισκέπτες που το μεγάλο δώρο κατέληξε στον Βαλάντη. Όπως μας είπε, αρκετός κόσμος τον αγκάλιαζε μετά το τέλος της εκδήλωσης και του έδινε συγχαρητήρια.

«Όπως είδατε και στα videos, αντέδρασα σαν τρελός. Έγινε αντιληπτό το πόσο πολύ χάρηκα που κέρδισα και τι σήμαινε αυτό για μένα, έτσι χάρηκαν κι αυτοί με τη χαρά μου. Ειλικρινά, δεν περίμενα τέτοιες αντιδράσεις από αγνώστους» μας εξήγησε και πρόσθεσε:

«Μέχρι σήμερα ακόμη μου στέλνουν άνθρωποι από άλλες χώρες μηνύματα στο Facebook και με συγχαίρουν. Κάποιοι μου λένε πως έκλαιγαν με τη χαρά μου βλέποντάς με στη σκηνή. Είναι απίστευτο!»

Πλέον, η 21η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μοτοσυκλέτας αποτελεί παρελθόν, αφήνοντας πίσω της χιλιάδες χαρούμενους -για την εμπειρία που έζησαν- επισκέπτες, καθώς κι έναν ευτυχισμένο -για το δώρο που κέρδισε- νικητή.

Ο Βαλάντης, που το 2019 θα βρεθεί και στην 22η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μοτοσυκλέτας, για να παραδώσει το δώρο στον επόμενο νικητή, περιμένει πώς και πώς τη Harley Davidson Forty-Eight Special να φτάσει στην Κύπρο, ώστε να αρχίσει τις βόλτες. Είμαστε σίγουροι, η πρώτη θα είναι αφιερωμένη στον Μίμη.

«Οδήγα με ασφάλεια, κάνε φίλους και πέρνα καλά» (μότο του HOG Cyprus Chapter #9162)

Ιστοσελίδα HOG Cyprus Chapter #9162 

Facebook Page HOG Cyprus Chapter #9162 

Διαβάστε περισσότερα για την Κύπρο ΕΔΩ!