Εκπαιδευτικοί έχουν την ευκαιρία να μην απεργήσουν - Στέλνει εγκύκλιο το Υπουργείο

Εκπαιδευτικοί έχουν την ευκαιρία να μην απεργήσουν - Στέλνει εγκύκλιο το Υπουργείο

Συνάντηση με τους οργανωμένους γονείς, όλων των βαθμίδων, είχε σήμερα (14/09) στο γραφείο του, ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Χαμπιαούρης.

Σκοπός της συνάντησης είναι ο συντονισμός για τους τρόπους αντιμετώπισης των συνεπειών από την απεργία που έχουν ήδη εξαγγείλει οι εκπαιδευτικές συνδικαλιστικές οργανώσεις ή από άλλα μέτρα που ενδεχομένως ληφθούν έχοντας πάντοτε ως πρώτιστο γνώμονα το καλώς νοούμενο συμφέρον των παιδιών και ειδικότερα θέματα ασφάλειας τους.

Σε δηλώσεις τους μετά τη συνάντηση οι οργανωμένοι γονείς καλούν τους γονείς να αφήσουν στο σπίτι τις μέρες της απεργίας τα παιδιά για λόγους ασφαλείας.

Ο  Κυριάκος Νικηφόρου, πρόεδρος της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης σχολίασε ότι το δικαίωμα της απεργίας είναι σεβαστό, εντούτοις, πλήττονται τα παιδιά. Επίσης σχολίασε ότι ζητούν όπως ο οποιοσδήποτε διδακτικός χρόνος χαθεί θα πρέπει να βρεθεί χρόνος αναπλήρωσής του για να μην θυματοποιηθούν τα παιδιά. 

Οι Οργανωμένοι Γονείς, θα συναντηθούν στη συνέχεια με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις, αναλαμβάνοντας το ρόλο πυροσβέστη, σε μια προσπάθεια να βρεθεί μια συμβιβαστική λύση που θα δώσει τέρμα στην κρίση στην Παιδεία, ελπίζοντας ότι τα σχολεία θα παραμείνουν ανοικτά.

Από την άλλη το Υπουργείο Παιδείας θα αποστείλει εγκύκλιο στην οποία καλούν όλους τους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι δεν θέλουν να συμμετέχουν στην απεργία να το το δηλώσουν, για να μην τους γίνουν αποκοπές από το μισθό τους. 

Να σημειώσουμε ότι ο Πρόεδρος της Ειδικής Εκπαίδευσης, απηύθυνε έκκληση στους εκπαιδευτικούς της ειδικής εκπαίδευσης να δεχθούν να κρατήσουν τα παιδιά, χωρίς να κατέλθουν σε απεργία, αφού θα δυσκολευθούν οι γονείς της συκγκεκριμένης ομάδας παιδιών.

Διαβάστε περισσότερα για την Κύπρο ΕΔΩ!