ΛΕΜΕΣΟΣ: Στόχος η προβολή του φιλόξενου χαρακτήρα της πόλης στους τουρίστες

ΛΕΜΕΣΟΣ: Στόχος η προβολή του φιλόξενου χαρακτήρα της πόλης στους τουρίστες

Στην προβολή του φιλόξενου χαρακτήρα της Λεμεσού στοχεύουν οι φετινές εκδηλώσεις υποδοχής τουριστών στο λιμάνι της πόλης που διοργανώνει ο δήμος Λεμεσού με στόχο την ανάπτυξη του τουρισμού κρουαζιέρας.

Σε διάσκεψη τύπου που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στο δημοτικό μέγαρο, ο Δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαίδης παρουσίασε το πρόγραμμα των φετινών εκδηλώσεων.

Διαβάστε: Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις - Σταδιακή αύξηση της θερμοκρασίας

Όπως είπε οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν από τις 17 Σεπτεμβρίου μέχρι και τις 19 Νοεμβρίου στη νέα αίθουσα επιβατών στο Λιμάνι Λεμεσού. Κεντρικό θέμα των εκδηλώσεων είναι «Φιλοξενία και Παράδοση», και έχουν ως στόχο να προβάλουν τον φιλόξενο χαρακτήρα της Λεμεσού, « δίνοντας έτσι μια πρώτη θετική εντύπωση στους επισκέπτες». Ο κ. Νικολαΐδης ανέφερε ότι φέτος οι τουρίστες που θα συμμετάσχουν αναμένεται να φτάσουν τους 13.000.

Από πλευράς της η Μαρία Στυλιανού, εκπροσωπώντας την Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λεμεσού, τόνισε ότι η αύξηση του τουρισμού κρουαζιέρας αποτελεί στόχο για την πόλη της Λεμεσού, και για το σκοπό αυτό, όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς βρίσκονται σε συνεργασία. Όσον αφορά τις εκδηλώσεις υποδοχής, η κ.Στυλιανού είπε ότι «υπάρχει μια πολύ φιλική προσέγγιση προς τους επισκέπτες στην αίθουσα επιβατών, δίνοντας τους μια γεύση από τη μουσικοχορευτική, αλλά και τη γευστική παράδοση της Κύπρου, και της κυπριακής φιλοξενίας».

Η κ.Μύρια Στασουλλή, εκπροσωπώντας τον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού, ανέφερε ότι ο οργανισμός στηρίζει διαχρονικά τις εκδηλώσεις υποδοχής. Τόνισε ότι στόχος αυτών των εκδηλώσεων είναι να αποτελέσουν ένα επιτυχημένο θεσμό με την ενεργή συμβολή των τοπικών φορέων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη διάρκεια της διάσκεψης εκφράστηκαν έντονοι προβληματισμοί σε ότι αφορά την πτωτική τάση των κρουαζιέρων, ωστόσο ο Δήμαρχος Λεμεσού, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι θα ακολουθήσει μια ανοδική πορεία, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι η Λεμεσός αποτελεί κέντρο κρουαζιέρων.

Διαβάστε περισσότερα για την Κύπρο ΕΔΩ!