ΚΥΠΡΟΣ: Ο ιδανικός προορισμός για μεταφορά έδρας ξένων εταιρειών

ΚΥΠΡΟΣ: Ο ιδανικός προορισμός για μεταφορά έδρας ξένων εταιρειών

Τα πλεονεκτήματα της Κύπρου ως προορισμού για εταιρείες που επιθυμούν να μεταφέρουν την έδρα τους στη χώρα ανέδειξε το 3ο Cyprus International Investors Summit, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, στη Λεμεσό, από την IMH, σε συνεργασία με τον Κυπριακό Οργανισμό Προώθησης Επενδύσεων (Invest Cyprus) και τελούσε υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, στο συνέδριο συμμετείχαν εκπρόσωποι εταιρειών που δραστηριοποιούνται σε όλο το φάσμα των επαγγελματικών υπηρεσιών στο εξωτερικό, όπως διεθνή δικηγορικά γραφεία, εταιρείες διαχείρισης επενδύσεων, ελεγκτικά γραφεία, καθώς και family offices.

Χαιρετίζοντας το συνέδριο, ο Πρόεδρος του Invest Cyprus, Μιχάλης Π. Μιχαήλ, αναφέρθηκε στα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της χώρας. Σύμφωνα με τον κ. Μιχαήλ, ορισμένοι από τους πολλούς λόγους για τους οποίους εταιρείες επιλέγουν την Κύπρο για να μεταφέρουν την έδρα τους είναι η πρόσβαση που προσφέρει στις αγορές της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής, το ελκυστικό και διαφανές φορολογικό καθεστώς, καθώς και το χαμηλό λειτουργικό κόστος και οι υποστηρικτικές υπηρεσίες που παρέχει. Επιπρόσθετα, όπως τόνισε, η χώρα διακρίνεται για το υψηλής ποιότητας ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτει, την εξαιρετική ποιότητα ζωής που προσφέρει, αλλά και για τις θετικές αναπτυξιακές της προοπτικές.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην ικανότητα της κυπριακής οικονομίας να προσαρμόζεται συνεχώς στα νέα, διεθνή και εγχώρια δεδομένα και να αντεπεξέρχεται δυναμικά σε εξωγενείς κρίσεις, ειδικότερα εν μέσω ενός έντονα ανταγωνιστικού κλίματος.

Σχετικά με την επικείμενη έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ, ο κ. Μιχαήλ ανέφερε ότι η εξέλιξη αυτή διανοίγει μεγάλες προοπτικές για τη χώρα, κάτι που ο Οργανισμός προσπαθεί να αξιοποιήσει μέσα από στοχευμένες δράσεις.

Ο κ. Μιχαήλ τόνισε ότι προτεραιότητα του Invest Cyprus είναι η ενίσχυση των λόγων για τους οποίους ένας επενδυτής επιλέγει την χώρα για την επιχειρηματική του δραστηριότητα. «Παραμένουμε αφοσιωμένοι στην καθιέρωση ενός οικονομικού μοντέλου που θα επικεντρώνεται στη βιωσιμότητα και θα δημιουργεί πολλές και διαφορετικές πηγές ανάπτυξης μέσα από τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που στόχο έχουν να καταστήσουν την επιχειρηματικότητα πιο εύκολη και γρήγορη», ανέφερε καταληκτικά.

Διαβάστε περισσότερα για την Κύπρο ΕΔΩ!