Εφημερίδες: Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα του Κυπριακού Τύπου (23/09)

Εφημερίδες: Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα του Κυπριακού Τύπου (23/09)

Τα στοιχεία για τη φοροδιαφυγή, σύμφωνα και με την έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για το Τμήμα Φορολογίας, οι εξελίξεις στο Κυπριακό ενόψει των επαφών στη Νέα Υόρκη και η κρίση στην παιδεία, είναι μεταξύ των θεμάτων που αναδεικνύονται στα πρωτοσέλιδα του κυριακάτικου Τύπου. 

Άλλα θέματα που προβάλλονται είναι η κράτηση των Αιγυπτίων ψαράδων στα κατεχόμενα, οι μεταρρυθμίσεις στην Εθνική Φρουρά, η υλοποίηση του ΓΕΣΥ και το μεταναστευτικό.
 
Η«Αλήθεια» με τίτλο «Κύπριος ο φοροφυγάς» γράφει ότι επιχειρηματίες, ιδιοκτήτες μαγαζιών σπα, γιατροί, γυμναστές, ιδιοκτήτες γκαράζ Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων μέχρι και διαιτητές, αλλά και κοινοτάρχες προσπαθούν να ξεγελάσουν την τσιμπίδα του Τμήματος Φορολογίας προς ίδιον όφελος. Η εφημερίδα παραθέτει ακόμη συνέντευξη του Προέδρου του ΟΑΥ Θωμά Αντωνίου, ο οποίος λέει ότι το ΓΕΣΥ θα είναι έτοιμο στην ώρα του. Επίσης γράφει ότι οι πέντε Αιγύπτιοι ψαράδες κατέληξαν στα μπουντρούμια του Αττίλα.
 
Ο «Πολίτης» στεγάζει το κύριο θέμα του υπό τον τίτλο «Τί άλλαξε στο Κυπριακό μετά το Κραν Μοντάνα» και γράφει ότι έξι πολιτικοί επιχειρούν να απαντήσουν στην ερώτηση που η Τζέιν Χολ Λουτ έθεσε στον Πρόεδρο Αναστασιάδη, δηλαδή τί άλλαξε από τον Ιούλιο του 2017 που να δικαιολογεί την επανέναρξη της προσπάθειας επίλυσης του Κυπριακού. Σε άλλο θέμα γράφει ότι οι ταβέρνες ζωντανεύουν τους συνοικισμούς. Ακόμη γράφει ότι ο Γερούν Ντάισελμπλουμ στο βιβλίο του για τη θητεία του ως Πρόεδρος του Eurogroup φωτίζει λεπτομέρειες της κυπριακής μοναδικότητας με την εφαρμογή του bail-in.
 
Ο «Φιλελεύθερος» τιτλοφορεί το πρωτοσέλιδό του «Με όρους στη Νέα Υόρκη» και γράφει ότι η Άγκυρα επιχειρεί να καθορίσει το παιχνίδι στη Νέα Υόρκη ενόψει διεργασιών αυτή την εβδομάδα στο Κυπριακό, ενώ απαιτεί χρονοδιάγραμμα, αλλαγή βάσης, καθεστώς για Τ/κ και φυσικό αέριο. Σε άλλο θέμα γράφει ότι σύμφωνα με το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων, η κατάσταση στα φράγματα είναι δύσκολη, με την πληρότητά τους να φτάνει το 14%. Αλλού γράφει ότι σύμφωνα με διαπίστωση της ΕΕ, γίνεται εσκεμμένη διοχέτευση μεταναστών σε Ελλάδα και Κύπρο.
 
Η «Χαραυγή» γράφει στο πρώτο θέμα της, με τίτλο «Απαξιώνουν όλους τους εργαζόμενους» ότι το ΑΚΕΛ καταγγέλλει την Κυβέρνηση ότι επιχειρεί να αλώσει κάθε τι με δημόσιο χαρακτήρα, ενώ έχοντας διασφαλίσει την επανεκλογή της, συμπεριφέρεται με πρωτοφανή αλαζονεία και αυταρχισμό. Σε άλλο θέμα γράφει ότι η Νότια Μαραθάσα, περιοχή με πλούσια ιστορία, κινδυνεύει με αφανισμό. Ακόμη γράφει ότι με πρωτοβουλία του Δημάρχου έγινε συνάντηση για το θέμα της χρήσης του λιμανιού της Λάρνακας και καθησυχάστηκαν οι χρήστες ενόψει της ενιαίας ανάπτυξης.

Δείτε ΕΔΩ τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων!